Івано-Франківськ

Олександр Сич презентував у Києві книжку про Коновальця

Відбулася презентація другого видання «Євген Коновалець та його доба».
273036025 2941088752817566 1551513836077211920 n 1160x560 1 scaled

5 лютого у приміщенні інформаційно-виставкового центру Музею Майдану у Києві відбулася презентація другого видання «Євген Коновалець та його доба».

Книгу представив автор передмови, голова Івано-Франківської обласної ради, історик та науковець Олександр Сич та один з упорядників другого видання Володимир Мороз.

Про це повідомляє Інституту наукових студій націоналізму, пише ПІК.

“Ця книжка вдосконалена з точки зору сучасності та науки. Вона вийшла не тільки більша за перше видання по об’єму, але й по змісту. Радий, що вдалось її перевидати…Це практично хрестоматія з української політичної історії 20-30-х років минулого століття. Тут є і наукові матеріали про Західну Україну, Галичину та про Східну Україну… Той, хто хоче знати українську політичну історію тих років, то йому варто прочитати цю книгу. Навіть якщо він не є сповідником ідеології націоналізму”,- підкреслює Олександр Сич.

dsc00769 860x1290 1 scaled

Науковець відзначає, що постать Євгена Коновальця сформувала великий пласт борців за незалежність України. Адже, якби не було Коновальця, то не було б Степана Бандери, Романа Шухевича, організації українських націоналістів та Української повстанської армії.

“Євген Коновалець умів єднати людей різних політичних вподобань навколо себе і навколо української ідеї. Але постать Євгена Коновальця несправедливо затінена в українській історії. З часом ті, кого він сформував духовно, стали відоміші. Це нормально. Про це мріє кожен вчитель – аби його учні перевершили його самого. Тому про Євгена Коновальця треба говорити, книжки про нього треба читати”, – вважає Олександр Сич.

dsc00776 1320x880 1 scaled

Упорядник Володимир Мороз додає:

«Коли ми бралися за цю справу минулого року, перед нами стояла дуже відповідальна справа: щоби наше доповнення, уточнення, осучаснення цієї книжки не зіпсували чи навіть не випали з того високого рівня, який був заданий Бойком, Ленкавським та іншими упорядниками збірника, який вийшов в 1974 році. Ми додали нові наукові праці, які вийшли після 1974 року, значно збільшили ілюстративну частину книги: в оригінальному виданні було близько 250 ілюстрацій, переважно фотографії, зараз їх більше п’ятисот».

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено