Івано-Франківськ

В Україні пройдуть потужні військові навчання: коли і де саме

Час навчань визначили у ЗСУ якраз на період спільних білорусько-російських навчань.

15 main v1644271945

В Україні 10 – 20 лютого відбудуться військові навчання  з відпрацюванням використання Bayraktar, Javelin та NLAW. Водночас свої спільні навчання проводитимуть Білорусь та Росія. Про це повідомив міністр оборони України Олексій Рєзніков в ефірі програми “Свобода слова“, пише ПІК.

“Я назву місця, де вони (військові навчання – ред.) відбуватимуться. Це Рівне, Ковель, Овруч , Широкий лан, Олешківські піски, Чугуїв, Чернігів, Суми, Одеса… Це тільки полігони… Крім того, ще окремі ділянки, окремі місця, де в тому числі саме з 10 по 20 лютого відбуватимуться навчання українських Збройних сил із застосуванням відпрацювання можливостей і українських Bayraktar, і українських Javelin, і NLAW, які ми нещодавно отримали від Британії”, – сказав Резніков.

За його словами, зараз вздовж усіх кордонів з Україною з боку РФ, Білорусі та тимчасово окупованих територій знаходиться наземний компонент 119 тис. військових.

“Якщо додати повітряний і морський компонент – це буде 140 тис. Це 72 батальйонно-тактичні групи, з яких 11 знаходяться в Республіці Білорусь”, – уточнив міністр.

Нагадаємо, що 20 лютого закінчаться Олімпійські ігри у Пекіні, що аналітики вважають тривожним сигналом, адже уже були випадки, коли Росія розпочинала вторгнення на чужі території якрах після Олімпіад. Згадаймо Крим та Грузію.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено