Івано-Франківськ

Виселення парафії на Чорновола у Франківську: реакція єпархії УПЦ Московського патріархату

Українська Православна Церква прокоментувала ситуацію щодо виселення храму у Франківську.

272751681 336557238353826 9191112673815844200 n scaled

Як писала ПІК, 7 лютого 2022 року Івано-Франківський міський відділ Державної виконавчої служби почав виселення громади храму Преображення Господнього з приміщення, що розташоване на вулиці Чорновола, 6.

Проте з рішенням про виселення Українська православна церква Московського патріархату категорично не згодна. Про це повідомляє інформаційно-просвітницький відділ УПЦ, пише ПІК.

Зокрема на сайті УПЦ зазначають, що у 2019 році Комітет з прав людини ООН “зобов’язав державу Україна не виселяти вірян УПЦ з даного приміщення”.

“Не зважаючи на пряму заборону міжнародної правозахисної інституції, мерія продовжила судитися з громадою УПЦ і наразі передала будівлю міському департаменту освіти. У п’ятницю, 4 лютого, у другій половині дня, Івано-Франківська єпархія отримала повідомлення про примусове виселення, яке призначили на ранок 7 лютого”, – йдеться в офіційному коментарі.

В УПЦ наголошують, що держслужба не взяла до уваги їх клопотання про відкладення виселення через надмірно стислий термін, хоча законодавство передбачає можливість такого відкладення до 10 днів.

“Наразі віряни УПЦ змушені забрати все з храму, у якому молилися 30 років, і у громади немає приміщення для богослужінь. Відтепер парафіяни храму не матимуть місця і для звершення соціального служіння. При храмі годували нужденних, роздавали одяг та ліки. Вочевидь, далі доведеться годувати безхатченків під міською радою”, – кажуть у пресслужбі єпархії.

Читайте також у ПІК:
Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено