Івано-Франківськ

На Прикарпатті 7 громад розпочали співпрацю: які плани

Громади будуть втілювати спільні проекти соціально-економічного розвитку.

group of business people assembling jigsaw puzzle PC53NT9 scaled 1 scaled

Калуська, Долинська, Болехівська, Витвицька, Перегінська, Рожнятівська та Брошнів-Осадська територіальні громади підписали договір про співробітництво, пише ПІК.

Сім громад домовилися створити онлайн-центр і три центри підтримки підприємництва у громадах-партнерах.

Також підписанти проведуть 5 галузевих форумів (товарне виробництво, лісове господарство, АПК, сфера послуг, туризм) та 10 бізнес-екскурсій з обміну досвідом для представників бізнесу, влади, здобувачів освіти та осіб, які хочуть започаткувати власну справу.

“Громади проводитимуть на своїй території для молоді і незайнятого населення промоцію навчально-просвітницьких заходів щодо започаткування і розвитку бізнесу”, – йдеться на сайті Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Нагадаємо, Міністерство розвитку громад та територій підготувало зміни до Закону «Про співробітництво територіальних громад». У них пропонується запровадити процедуру їх приєднання до вже діючого співробітництва за спрощеною процедурою – уклавши додаткову угоду. Також є можливість залучати до співробітництва районну раду. 

“Співробітництво громад дає можливість об’єднати управлінські, фінансові, майнові ресурси, щоб втілити ті проекти, які одній громаді не під силу або нерентабельно”, – переконаний заступник Міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода

До слова, на кінець січня 2022 року у Реєстрі договорів про співробітництво територіальних громад зафіксували 807 таких угод.

Читайте також:
Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено