Івано-Франківськ

На Прикарпатті посадовці організували рейдерське захоплення майна держпідприємства (ФОТО)

Йдеться про рейдерське захоплення державного соляного кар’єру на Прикарпатті.

8 1

Правоохоронці Прикарпаття повідомили про підозру директору підприємства і державному реєстратору за завдану шкоду державі на понад 30 мільйонів гривень.

Зловмисники намагались заволодіти соляним кар’єром, площею майже 100 га, а також майновими комплексами колишньої фабрики та одного з цехів, які перебувають у держвласності.

Про це повідомляє прес-служба СБУ та поліція області, пише ПІК.

6 1

“Директор одного із товариств з обмеженою відповідальністю та державний реєстратор однієї із сільських рад Тисменицького району у 2020 році здійснили реєстраційні дії, щоб одержати фактичний контроль за діяльністю підприємства та заволодіти його майном”, – інформує поліція.

7 1

Співвласники здійснили незаконний перерозподіл часток статутного капіталу на свою користь.

“Для цього вони приховано провели загальні збори без участі представників держпідприємства-засновника та ухвалили рішення про передачу приватній структурі 54 відсотків у статутному капіталі товариства.  До протиправної діяльності, організатори оборудки залучили свого спільника – державного реєстратора. На підставі незаконного рішення зборів, він вніс відповідні зміни до держреєстру”,- йдеться у повідомленні СБУ. 

Як зазначили у поліції, фігуранти позбавили державу 31 298 947 гривень.

2

Під час досудового розслідування за ініціативою правоохоронних органів скасовано реєстраційну дію та повернуто усю суму коштів державі.

Слідчі повідомили про підозру чоловікам у вчиненні кримінальних правопорушень.

Невдовзі суд обере підозрюваним запобіжний захід.

1

Читайте також:
Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено