Івано-Франківськ

Державне бюро розслідувань на Прикарпатті: підтверджує факти корупції та смертельних злочинів

ДБР – новий правоохоронний орган, на створення якого Україна чекала понад 20 років.

257471117 497468245070790 8686990007729027562 n scaled

Державне бюро розслідувань відкрило у березні минулого року слідчий відділ в Івано-Франківську, за адресою вул. Василиянок, 6. Сьогодні тут відбулася перша пресконференція для регіональних ЗМІ. Тема зустрічі з медіа: “Подробиці розслідування резонансних справ Територіального управління ДБР Львова на Прикарпатті», повідомляє ПІК.

З журналістами спілкувались: Руслан Ляшко (на фото праворуч), директор Територіального управління  ДБР у Львові та Валерій Дем’яновський, начальник слідчого відділу (з дислокацією в Івано-Франківську) ТУ ДБР.

271909342 345149950802670 1245824861573108457 n scaled

“По Івано-Франківській області за минулий рік розслідувано 402 кримінальних провадження, до суду скерували 77. Вже у січні 2022 року скеровано до суду обвинувальні акти у 8-ми провадженнях. Сума встановлених збитків – 478 тис. гривень, Під час досудового розслідування відшкодовано 254 тисячі”, – зазначив на пресконференції Руслан Ляшко, директор Територіального управління ДБР у Львові, у підпорядкуванні якого знаходиться слідчий відділ ДБР у Франківську.

Пан Ляшко також зазначив, ТУ ДБР, яке базується у Львові, поширює своє діяльність на 5 областей: Львівську, Івано-Франківську, Тернопільську, Волинську та Закарпатську. Так ось, впродовж 2021 року усі ці підрозділи реально відшкодували 20 млн грн. Наклали арештів на майно у сумі 23 мільйони гривень.

Щодо Івано-Франківської області, то пан Ляшко зокрема зосередив увагу на розслідуванні корупційних проваджень. Він зазначив, що минулого року на Прикарпатті ДБР розслідувало 96 корупційних проваджень, 9 з них скерували до суду. Він озвучив фабули деяких справ.

“Скеровано торік до суду провадження за підозрою керівника сектору обласного управління кіберполіції та двох його працівників. Вони вимагали та отримали хабар у розмірі 150 тисяч гривень від громадянина, який звернувся до них за допомогою у розблокуванні його рахунку, який був заблокований шахрайським способом третіми особами. Поліціянти прохання чоловіка виконали, однак просили винагороду”, – сказав Ляшко.

Прозвучали також такі факти.

Направили до суду обвинувачення відносно начальника відділу державного екологічного нагляду, отримував неправомірну вигоду у вигляді талонів на паливо – на суму 60 тисяч гривень.

Викрили на хабарі керівника управління Держпраці області, який, за сприяння посередника, упродовж тривалого часу вимагав та отримував від підприємців кошти. Був затриманий на сумі 67 тисяч гривень.

Відбулось також корупційне затримання уже в січні цього року. Затриманий керівник сектору управління нацполіції області, який вимагав від громадянина Білорусі 5 тисяч доларів за надання йому позитивного висновку для отримання посвідки на постійне проживання на території України.

Згадали на пресконференції й про те, що скерували до суду справу стосовно військового комісара Івано-Франківського об’єднаного обласного комісаріату: отримав хабар за те, що сприяв призовнику ухилитися від служби в армії.

Прозвучали й факти у справах про незаконну вирубку лісів, присвоєння майна, про смертельну ДТП у Надвірнянському району з вини посадовця, а також про вбивство ще 2001 року, за яке нарешті заочно судять українця, що переховується за кордоном.

Про це  розповів Валерій Дем’яновський, начальник слідчого відділу (з дислокацією в Івано-Франківську) Львівського ТУ ДБР.

Детальніше читайте про це у ПІК згодом.

Зазначимо, що Державне бюро розслідувань – новий правоохоронний орган, на створення якого Україна чекала понад 20 років.

З початком роботи ДБР (листопад 2018 року) функції досудового розслідування переходять від прокуратури до ДБР, а за прокуратурою залишається функція нагляду.

ДОВІДКОВО: Державне бюро розслідувань — правоохоронний орган України, що розслідує кримінальні провадження, в яких фігурують правоохоронці, військові, судді і найвищі службовці (від міністрів до начальників головних управлінь в областях).

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у  FacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено