Івано-Франківськ

На Прикарпатті суд зобов’язав виплатити звільненому військовому відпускні за три роки

У військовій частині не розрахувалися з людиною за невикористані календарні дні додаткової відпустки.

Івано-Франківський окружний адміністративний суд прийняв рішення, за яким визнав протиправною бездіяльність військової частини.

На час прийняття наказу про виключення військовослужбовця зі списків особового складу, у частині не провели з чоловіком усіх необхідних розрахунків щодо нарахування та виплати грошової компенсації за невикористані календарні дні додаткової відпустки, повідомив адмінсуд,  пише ПІК.

“Відповідач доводив, що позивач мав право на виплату на виплату при звільненні компенсації лише відпустки у році звільнення.  Втім, Івано-Франківський адмінсуд постановив здійснити таке нарахування за період з 01.01.2013 по 22.03.2016, тобто за період перебування позивача на посаді”, – йдеться у повідомленні суду.

У суді також зазначають:

«Додаткова відпустка переноситься на інший період у разі невикористання її протягом календарного року. Тобто особа не втрачає самого права на надану їй чинним законодавством України соціальну гарантію, а при звільненні зі служби невикористані дні додаткової відпустки підлягають грошовій компенсації».

Рішення суду може бути оскарженим в апеляційному порядку.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtubeта  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено