Івано-Франківськ

Стало відомо, що найбільше подорожчало і подешевшало на Прикарпатті у січні

У січні цього року приріст споживчих цін на 0,5–2,0% зафіксували в усіх регіонах України.

Стало відомо, що найбільше подорожчало і подешевшало на Прикарпатті у січні

На Прикарпатті у січні порівняно з груднем минулого року ціни на продукти та безалкогольні напої зросли на 2,4%. Найбільше (на 20,6%) подорожчали овочі. Про це повідомляє Головне управління статистики в Івано-Франківській області, пише ПІК.

“На 7,5–1,6% підвищилися ціни на маргарин, яйця, масло, сири, м’ясо птиці, рис, фрукти, рибу та рибні продукти. Проте на 4,9–1,2% подешевшали соняшникова олія, цукор, продукти переробки зернових”, – йдеться у повідомленні.

Ціни на алкоголь та тютюнові вироби підвищилися на 2,0%, що пов’язано з подорожчанням алкогольних напоїв на 2,9%.

“Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,7% відбулося в основному через підвищення тарифів на каналізацію на 11,9%, водопостачання – на 11,7%”, – додають в управлінні.

Ціни на транспорт зросли на 2,1% в першу чергу за рахунок подорожчання проїзду в залізничному пасажирському транспорті на 4,8%, палива та мастил – на 4,1%.

У сфері зв’язку ціни зросли на 1,5%, що пов’язано з підвищенням тарифів на місцевий телефонний зв’язок на 14,6%. Подорожчання послуг освіти на 2,6% пов’язано із зростанням плати за утримання дітей у дошкільних закладах на 31,0%.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено