Івано-Франківськ

Перехід на індивідуальне опалення: Івано-Франківська міська влада виділила ще 8 млн грн

Франківчан стимулюють переходити на індивідуальне опалення.

81 main

На засіданні виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради прийняли рішення виділити 8 млн грн для переходу на індивідуальне опалення абонентам, яких обслуговує котельня на вулиці Індустріальній, 34, пише ПІК.

“Це мешканці, які колись отримували тепло від колишнього СТЕКу. Люди зможуть отримати від міста допомогу на встановлення газових котлів”, – зазначив міський голова Руслан Марцінків.

Він також повідомив, що мешканці Івано-Франківська, які хочуть відключитися від централізованого опалення, можуть брати участь у Конкурсі проектів і програм розвитку місцевого самоврядування. Це програма співфінансування, де 70% коштів для переходу на індивідуальне опалення виділяє бюджет міста, а 30% – жителі. 

“І що важливо, подаватися можуть навіть ті адреси, де нема ОСББ. Але, щоб податись на конкурс, будинок має мати дозвіл виконкому на від’єднання від централізованого опалення”, – наголосив Марцінків.

Також зараз міська влада готує зміни і в програму “Бюджет участі”. Створять окрему категорію, де будинки зможуть за допомогою голосів отримати гроші від міста на незалежне тепло.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено