Івано-Франківськ

Прикарпаття у п’ятірці найпопулярніших туристичних областей України

Державне агентство розвитку туризму України оприлюднило результати дослідження внутрішнього туризму в 2021 році.

Прикарпаття у п'ятірці найпопулярніших серед туристів областей України у 2021 році

Прикарпаття увійшло до п’ятірки найбільш популярних та найбільш відвідуваних туристичних дестинацій України. Про це повідомляє Івано-Франківська облдержадміністрація, пише ПІК.

Учасники опитування, які подорожували Україною в минулому році, порівняно частіше відвідували Київ, Одеську, Львівську, Івано-Франківську та Закарпатську області.

“Також вони називали конкретні населені пункти, які відвідали. Порівняно частіше це були Одеса, Київ, Львів, Буковель (4-тe місце). Івано-Франківськ і Яремче зайняли 7-ме і 9-те місця відповідно”, – йдеться у повідомленні.

Абсолютна більшість респондентів називають метою подорожей країною – відпустку, дозвілля та відпочинок. Середня тривалість подорожей становить 3-4 дні.

620e0873714b2176612456 scaled

Середні витрати українців на подорож у межах країни склали 6000 гривень. Найдовші поїздки (медіана – 8 днів) – подорожі в області, де є морські узбережжя (Одеська, Запорізька, Херсонська). У цих регіонах туристи витрачають найбільше грошей.

Зазвичай, дещо менш тривалі подорожі, але в яких туристи витрачають порівняно більші суми, це мандрівки до Львівської, Івано-Франківської, Закарпатської областей, тобто в області, де є Карпатські гори.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено