Івано-Франківськ

Путін визнав незалежність “ДНР” і “ЛНР”: чим пояснив своє рішення

За словами глави РФ відповідні документи будуть підписані найближчим часом.

224932 putler reuters

Путін ухвалив рішення про визнання незалежності так званих ДНР та ЛНР, повідомляє РБК-Україна, посилаючись на заяву російського лідера на засіданні Ради безпеки РФ , пише ПІК.

Він пояснив, що з таким проханням до нього звернулася Державна Дума Росії.

За словами Путіна, відповідні документи буде підписано найближчим часом.

Зазначимо, у травні 2014 року так звана влада “ДНР” та “ЛНР” провела “голосування”, за результатами якого оголосила про незалежність від України. Суверенітет “ЛНР” та “ДНР” визнала лише Південна Осетія, яка сама є невизнаною світом.

Щойно Українська правда повідомила:

Путін підписав укази щодо визнання ОРДЛО. На підписанні були присутні керівники фейкових утворень Пушилін та Пасічник.

“Вважаю за необхідне прийняти вже давно назріле рішення: негайно визнати незалежність та суверенітет “Донецької народної республіки та “Луганської народної республіки””. Прошу Федеральні збори РФ підтримати це рішення, а потім і ратифікувати угоду про дружбу з цими “республіками”.

Незадовго до цього Офіс генпрокурора України зареєстрував кримінальне провадження за публічними закликами до вчинення умисних дій з метою зміни меж території України на засіданні Ради безпеки РФ.

Аналітики вважають, що відтепер Донбас може повторити долю окупованого Криму, якщо світ не відреагує на дії Путіна адекватно.

Глава Європейської ради Шарль Мішель назвав рішення Владіміра Путіна визнати ОРДЛО “грубим порушенням міжнародного права та Мінських угод”.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у  FacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено