Івано-Франківськ

У Ворохті завершився чемпіонат України зі стрибків на лижах з трампліна: хто переміг

Чемпіонат відбувався 18-20 лютого.

У Ворохті завершився чемпіонат України зі стрибків на лижах з трампліна та лижного двоборства, який впродовж трьох днів проводився у територіальній громаді. Участь в змаганнях взяло понад 40 спортсменів, а чемпіонат організували в межах святкування 100-річчя місцевих трамплінів, повідомляють у пресслужбі Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття, пише ПІК.

За результатами змагань здійснювався відбір спортсменів до національної команди збірної України.

За словами голови селищної ради Олега Дзем’юка, участь в чемпіонаті взяли вихованці з трьох спортивних шкіл – Ворохтянської, Верховинської та Кременецької з Тернопільщини. 

  • У перший день змагань  титул чемпіона України зі стрибків на лижах здобув Віталій Калініченко. Друге місце виборов Дмитро Мазурчук, а третю сходинку посів Євген Марусяк.
  • У другий день ЧУ перемогу святкував Євген Марусяк, друге місце посів Дмитро Мазурчук, замкнув трійку кращих – Віталій Калініченко.

Олег Дзем’юк  розповів, що спершу змагання хотіли організувати на трампліні К-90, який є найвищим в Україні. Втім, через вітряну погоду та технічні проблеми першість провели на нижчій трасі К-75.

 «Торік ці трампліни частково вдалось відремонтувати.  Завдяки зусиллям спортивної школи комплексних зимових видів спорту та за підтримки облради здійснено заміну покриття. Тепер спортсмени мають змогу тренуватись та змагатись між собою не лише взимку, а й влітку», – зазначив він.

Олег Дзем’юк розповів, що на базі «Авангард» є чотири трампліни. При цьому він наголосив, що часткова заміна їх  покриття – це лише частина роботи. Найважливіше – відновити спортивну інфраструктуру комплексу, а для цього необхідна чимала державна підтримка

Олег Дзем’юк  підкреслив, що захід, який провели, також носив  і промоційний характер. Вперше письмова згадка про трампліни датована 1922 роком.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagramYoutube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено