Івано-Франківськ

На в’їздах на територію Івано-Франківщини та обласного центру встановлять блокпости

У четвер, 24 лютого, відбувся брифінг в ОДА щодо ситуації в Івано-Франківській області.

photo 2022 02 22 14 15 4011234 scaled

Зокрема, голова обласної ради Олександр Сич закликав мешканців зберігати самоконтроль та не сіяти паніку.

Поряд з військовим наступом це — ворог в тилу, який працює на користь агресора. Відповідно до заходів воєнного стану будуть діяти різні обмеження. Просимо сприймати їх з належністю та розумінням. Не піддавайтеся на різні інформаційні вкиди — фейки, які вже є. Немає на території області жодного розвідувально-бойових груп противника“, — сказав Олександр Сич.

Натомість очільниця області Світлана Онищук повідомила, що ситуації на Івано-Франківщині є контрольована.

Ми зібрали регіональний оперативний штаб, зранку провели засідання. Військові виконують свої обов’язки. Населення має зберігати спокій та не піддаватися на фейки. Я рекомендую населенню утриматися від поїздок в зонах аеропортів. На вулицях міста та області посилено працює поліція. Вони перевірятимуть документи. Це — звичайні заходи, але ми повинні допомагати нашим правоохоронцям“, — каже Світлана Онищук.

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків запевнив, що уся критична інфраструктура перебуває у роботі.

Хочу подякувати франківцям за розуміння. Дуже важливо, що система оповіщення була спрацьована, все було організовано. Більшість укриттів, які зараз працюють, розміщують людей. Крім того, вся критична інфраструктура – у роботі. Подача води, газу, світла здійснюється у звичному режимі. Справді по аеропорту було завдано удару. На щастя – немає загиблих, немає жертв“, – розповів мер.

Обласний військовий комісар Володимир Ярмощук закликав всіх військовозобов’язаних, які є в оперативному резерві, прибути в центри комплектування для отримання подальших вказівок.

Ці військовозобов’язані, які не мають умов приписів, є тимчасово не придатними або не придатними, але хочуть тримати зброю в руках звертайтеся в територіальні центри комплектування та територіальні батальйони оборони. Зброї вистачить всім“, — зазначив Володимир Ярмощук.

Нагадаємо, 24 лютого 2022 в межах чотирьох областей України відбувається вторгнення російських військ. 

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено