Івано-Франківськ

Четвертий день війни: російський агресор продовжує наступ, створюючи техногенні катастрофи

Російські окупанти, попри своє виснаження, нанесли низку потужних ударів.

f729c6d83b786e5adcd8977b76327798

Триває четверта доба російського воєнного вторгнення проти України. Колони броньованої техніки російських агресорів уповільнили темпи просування вглиб території України, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України, пише ПІК.

Зараз основною тактикою дій окупантів залишається рух та захоплення невеликих міст, сіл та автомобільних шляхів сполучення.

Основна мета противника полягає у блокуванні Києва. Вона досі залишається невиконаною. Російські окупанти переходять до активного застосування диверсійно-розвідувальних груп, які знищують об’єкти цивільної інфраструктури та вбивають мирне населення великих міст.

“Нехтуючи нормами Міжнародного гуманітарного права, російський агресор наніс ураження по нафтобазі у Василькові та зруйнував газогін в місті Харкові. Окупанти продовжують підступно наносити ураження багатоповерховим житловим будинкам”, – йдеться у звіті ЗСУ.

621b0e51cab27 image name

Зазначається, що з метою залякування місцевого населення агресор використовує військові частини та підрозділи, укомплектовані, переважно, особами кавказької зовнішності, з поганим знанням російської мови, застосовуює адресну розсилку погрозливих та панічних повідомлень.

Протягом доби російські окупанти били по Києву та іншим містам балістичніми та крилатими ракетами та застосовували авіацію з території ТОТ АР Крим та Республіки Білорусь.

У Мозирському районі Білорусі загарбники сформували ударну групу російських бойових вертольотів для нанесення ударів по об’єктах критичної інфраструктури міст та по українських військах. Наші бійці не допустили використання української залізничної інфраструктури, шляхом руйнування залізничних шляхів сполучення з країною агресором.

У ЗСУ запевняють, що угруповання об’єднаних сил веде оборонну операцію, утримує зайняті позиції вздовж лінії розмежування. Противник успіху немає на жодному з напрямків.

Втрати окупаційних сил на кінець третьої доби збройної агресії склали:

  • особового складу понад 3000 осіб та понад 200 – полоненими (інформація уточнюється);
  • літаків 16 одиниць;
  • вертольотів 18 одиниць;
  • танків – 102;
  • ББМ різних типів понад 540 одиниць;
  • ЗРК БУК – 1;
  • автомобільної техніки понад 20 одиниць.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено