Івано-Франківськ

Україна відмовилася від приєднання до енергомереж Росії та Білорусі

Енергосистема України має достатній резерв потужності і продемонструвала свою стійкість.

274724972 487405326344766 4679918932511909696 n scaled

Як повідомляла ПІК, 24-26 лютого, Україна провела перший етап випробування енергосистеми України в ізольованому від енергосистем РФ, Білорусі та мережі ENTSO-E режимі.

Сьогодні, 26 лютого, Міненерго України відмовилося від приєднання до енергомереж Росії та Білорусі після завершення роботи в ізольованому режимі. Відповідний наказ підписав міністр енергетики Герман Галущенко.

Про це повідомив Герман Галущенко у фейсбуці, пише ПІК.

За його словами, автономна робота української енергосистеми протягом 24−26 лютого пройшла успішно.

“Повернення енергосистеми України в об‘єднану з Росією та Білоруссю мережу після випробувань було заплановане на 27 лютого.  Водночас ворог відкоригував наші плани. Сьогодні підписано наказ Міненерго про відмову від приєднання до енергомережі російських окупантів.  Я планую звернутись до міністрів енергетики європейських країн щодо сприяння у прискоренні ухвалення рішення про приєднання української енергосистеми до європейської. Технічно і технологічно ми довели нашу спроможність. Політично — слово за урядами європейських країн”, – повідомив Галущенко.

У роботі на сьогодні 10 блоків АЕС, працює гідрогенерація, а теплові електростанції як державної, так і приватної форми власності наростили достатній запас вугілля для успішного закінчення опалювального сезону та забезпечують вироблення необхідного обсягу електроенергії та регулювання потужності.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено