Івано-Франківськ

“Ми піклувалися про Україну”: як в Росії школярам виправдовують війну проти України

Першого березня в російських школах візьмуться виправдовувати російську агресію проти України.

MyCollages 3 scaled

У Росії для вчителів розробили методички, за якими вони повинні пояснювати причини нападу їхньої держави на Україну. Також російські освітяни повинні нав’язувати учням засудження закликів до антивоєнних акцій. Такі уроки проведуть у 7-11 класах, пише ПІК з посиланням на “Медіазону“.

Зокрема, у методичці викладено детальні інструкції для вчителів, як відповідати на питання дітей про Україну та війну.

У так званих рекомендаціях йдеться, що вчитель повинен говорити школярам абсурдну маячню про те, що “держави Україна не існувало на карті світу аж до ХХ ст. Вона з’явилося в 1917 році після революції в Росії, а незабаром увійшла до складу Радянського Союзу. Після цього до неї приєднали Новоросію (Донецьк і Луганськ), а після Великої Вітчизняної війни — західні області. А 1954 році до України приєднали Крим. І лише 1991 році Україна стала самостійною державою.

Також російські освітяни мають казати й таке:

“Ми, Росія, завжди підтримували і дбали про Україну, бо ми є одним народом і між нашими країнами не може бути ненависті. Але, на жаль, у 2014 році на території України, стався державний переворот, антиконституційний та кривавий, під час якого загинуло багато ні в чому не винних людей, до влади прийшов проамериканський уряд та фактично було встановлено зовнішнє управління цією суверенною державою.”

І найголовніше, Росія – “визволитель” українського народу.

Так, вчителі мають казати учням, що “йде не війна з Україною, а спеціальна миротворча операція, мета якої — утримати націоналістів, які утискують російськомовне населення”.

“Її мета — захист людей, які протягом восьми років зазнають знущань, геноциду з боку київського режиму. І для цього ми будемо прагнути демілітаризації та денацифікації України”, – такою має бути брехлива пропагандистська відповідь вчителя на запитання дитини про те, що відбувається в Україні.

Також під час уроку дітям пропонують подивитися відео оголошення Путіна про напад на Україну, припідносячи це як початок “миротворчої місії”.

Повний текст “методички” для російських вчителів можна прочитати за посиланням.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено