Івано-Франківськ

Окружний суд не пристав на бік ліцею у Бурштині: які причини

Позов до суду подавала мешканка міста енергетиків.

650 gimnazija

Івано-Франківський окружний адміністративний суд відмовив у задоволенні позову,  про скасування рішень Бурштинської міської ради, які передбачають реорганізацію закладів загальної середньої освіти громади, повідомляє суд, пише ПІК.

Позов до суду подавала мешканка Бурштина.

У матеріалах справи зазначається, що реорганізації шляхом приєднання до Бурштинського ліцею №2 підлягали Бурштинська гімназія (219 учнів) та Бурштинський навчально-виховний комплекс (152 учні).

«Ці заклади освіти знаходяться на одній території обслуговування, відстань навчальних корпусів складає близько 50 метрів, відповідно шкільний транспорт для підвезення учнів та педагогічного колективу не є необхідним», – зазначається у мотивах міської ради.

Судом встановлено, що серед підстав прийняття спірних рішень, зокрема, брався до уваги аналіз динаміки народжуваності дітей у Бурштинській ТГ, яка демонструвала чітку тенденцію до зниження.

Під час розгляду справи не встановлено обставин, які б доводили, що право учнів закладів освіти Бурштинської територіальної громади було обмежено.

«Чинним законодавством передбачено обов`язковість загальної середньої освіти, однак не встановлено обов`язковості її здобуття лише у конкретному навчальному закладі. Матеріали справи не містять доказів неможливості здобуття дітьми позивача, в інтересах яких заявлено позов, загальної середньої освіти у Бурштинському ліцеї №2», – зазначається у рішенні.

У рішенні суду також вказано, що не порушувалось право усіх зацікавлених осіб на участь у прийнятті спірних рішень та щодо висловлення своїх пропозицій.

«Бурштинська міська рада діяла в межах своїх повноважень та у спосіб, встановлений законом. Обгрунтовує, що ціль спірного рішення – отримання освіти дітьми в укомплектованих повноцінних класах та переведення дітей в кращі умови навчання для підвищення якості середньої освіти. Незгода окремих жителів громади з таким рішенням не може свідчити про його незаконність», – зазначається у рішенні суду.

Рішення суду може бути оскарженим в апеляційному порядку.

Зазначимо, що учні колишнього ліцею, який уже увійшов в історію Бурштина, як кращий навчальний заклад початку нинішнього століття, тепер навчаються в інших школах Бурштина. Колишній ліцей приєднали до ЗОШ №2. Ключова причина – не вистачає коштів на утримання системи освіти.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено