Івано-Франківськ

Росіяни збираються знищити Софію Київську: Блаженніший Святослав закликав молитися за святиню

Міністерство оборони Російської Федерації заявило про намір бомбардувати “об’єкти СБУ” в центрі української столиці - Києві.

Росіяни збираються знищити Софію Київську: Блаженніший Святослав закликав молитися за святиню

Софію Київську: окупанти готують авіаудар по найголовнішій святині українського народу з часів Київської Русі – соборі Святої Софії в Києві. Про це повідомив міністр культури України Олександр Ткаченко, пише ПІК.

“Агресія Російської Федерації проти України, що триває вже шостий день, вже спричинила низку військових злочинів – обстріли дитячих закладів, лікарень, житлових масивів, інших цивільних об’єктів Чернігова, Харкова, Києва та багатьох інших міст. Серед них є і пам’ятки культурної спадщини”, – зазначив Ткаченко.

Він також додав, що Україна вже направила листа до ЮНЕСКО.

“Закликаємо світову спільноту втрутитися у ситуацію та допомогти порушити мовчання ЮНЕСКО, щоб врятувати Собор Святої Софії від загрози знищення!”, – написав міністр культури.

Глава УГКЦ Блаженніший Святослав в свою чергу, звертається до всіх християн із закликом про молитву за духовну святиню слов’янських народів та закликає агресора стриматися від цього найжахливішого акту вандалізму. 

«Нехай Свята Софія – Премудрість Божа, врозумить тих, хто задумав вчинити цей злочин», –  зазначив Блаженніший Святослав.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено