Івано-Франківськ

Головне за ніч: героїчна оборона Харкова, обстріли Житомира та окупація Херсона (ВІДЕО)

Зібрали головні події, що трапилися в ніч проти другого березня 2022.

photo 2022 03 02 00 15 46 scaled

  • Авіаудари по Житомиру та обстріли на Білоцерківщині

1 березня близько 22:16 внаслідок авіаудару попередньо пошкоджено 10 приватних житлових будинків (у 3-х з них виникла пожежа) та пошкоджено вікна в будівлі міської лікарні. Попередньо загинуло дві особи, травмовано три. В завалах пошкоджених приватних житлових будинках ймовірно перебувають люди.

Окрім того, на Білоцерківщині окупанти влучили в підприємство з виготовлення металу. За попередніми даними жертви відсутні.

  • Героїчна оборона Харкова 

Дев’яту годину триває пожежа та чути вибухи у танковому училищі в Харкові, яке напередодні піддалося авіаударам.

Наразі ситуація біля шпиталю під контролем, охорону посилили. При цьому видання повідомляє, що підтверджень про висадку десанту РФ у Харкові наразі нема.

Речники СБУ та СБ Харкова у коментарі Суспільному не підтвердили інформацію про нібито висадку російського десанту в місті“, – сказано в повідомленні.

  • Напружена ситуація у Херсоні 

У Херсоні перед будівлею обласної держадміністрації стоїть військова техніка РФ, залізничний вокзал та морський порт перебувають під контролем росіян. Про це в інтерв’ю “Радіо Свобода” сказав Херсонський міський голова Ігор Колихаєв.

  • Окупація Тростянця на Сумщині 

Станом на 1 березня три російські колони з різних сторін, зайшли в Тростянець і повністю зайняли місто. Знесли танком ворота у Круглий Двір, розбили картинну галерею.

У місті майже всі лінії електропередач пошкоджені, розбиті всі дороги. Росіяни ходять по хатах, дістають людей з підвалів, примушують їх сидіти на вулиці вночі. Вони бояться авіаударів, бояться роботи нашої артилерії. Ворог створив тут такий собі штаб”, – повідомив міський голова Юрій Бова.

photo 2022 03 02 02 53 29

Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на 06:00. 2 березня щодо російського вторгнення:

На Подільському напрямку противник силами тринадцяти БТГр зі складу Східного ВО ЗС РФ намагається продовжити наступ по рубежу Гореничи, Гостомель, Демидів у напрямку на Київ з метою блокування столиці з північного та північно-західного напрямків.

У Житомирській області перебуває до трьох БТГр зі складу 5 загальновійськової армії.

На Сіверському напрямку до сімнадцяти БТГр окупаційних військ, не зважаючи на втрати у живій силі та техніці, продовжують наступальні дії з метою блокування Києва з північного сходу. Загарбників зупинено в районах населених пунктів Козелець, Бобровиця, Макіїв. На іншому напрямку, у районах населених пунктів Світильня, Перемога, Гостролуччя війська противника втратили наступальний потенціал.

Ворожі війська силами до двох БТГр роблять невдалі спроби утримувати в оточенні героїчні Українські міста Суми, Лебедин та Охтирка.

На Слобожанському напрямку до шістнадцяти БТГр продовжують наступальну операцію у напрямку Краснограда та частиною сил до чотирьох БТГр на Ізюм. Загарбник поніс втрати та був зупинений в районі населених пунктів Богодухів, Чугуїв, Шевченкове.

На Донецькому напрямку, не маючи успіху, агресор зосередив зусилля на блокуванні міста Маріуполь.

На Таврійському напрямку противник продовжує наступальні дії в районах населених пунктів Скадовськ, Гола Пристань, Херсон, Снігурівка, Нова Каховка. Після перегрупування продовжує пересування у напрямку Херсона та Миколаєва. До двох БТГр діє в районах населених пунктів Василівка, Червоне Поле, Новопетрівка.

У Чорноморській операційній зоні ворог здійснює розгортання корабельної групи та продовжує підготовку до проведення морської десантної операції.

Не отримуючи успіхів в просуванні своїх сил противник підступно продовжує завдавати ракетно-бомбових ударів по об’єктах критичної інфраструктури з метою залякування цивільного населення, яке мужньо пліч-о-пліч зі Збройними Силами України чинить опір“, – повідомили у ЗСУ України.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено