Івано-Франківськ

Головне за ніч: оточення Маріуполя, обстріли Запорізької АЕС та провокації у Херсоні (ФОТО, ВІДЕО)

Основні події, що трапилися вночі проти 4-го березня 2022 в регіонах України, які відбивають навалу загарбників.

image 6 scaled

  • Російські окупанти оточили Маріуполь

У Генштабі ЗСУ повідомили, що після перегрупування та введення частини оперативних резервів окупанти також продовжують наступ у напрямку Запоріжжя, частиною сил – на Маріуполь.

Водночас у Маріупольській міській раді наголосили, що у цей час героїчні Збройні сили України продовжують упевнено тримати позиції та захищають місто від путінських варварів, які навмисно обстрілюють мирні квартали Маріуполя.

  • На Миколаївщині знищено ворожу базу

Протягом двох діб відпрацювання аеродрому та військовій базі біля Куйбишевого (неподалік Херсона) Збройні сили України знищили близько 245 одиниць техніки російських військ, 30 вертольотів, а також особовий склад.

Як розповів голова ОДА Віталій Кім, 3 березня   українські захисники цілий день ганялися з ворогом і зрештою наздогнали – по колоні вдарили, а трошки пізніше взагалі добили.

  • У Херсоні готується масована вистава окупантів

Центр протидії дезінформації при РНБО України повідомляє про поширення російськими інфотерористами нової хвилі дезінформації.

4 березня на херсонському майдані Свободи російські загарбники розмахуватимуть прапорами РФ та кричати, що Херсон – це «Херсонська народна республіка». Для цього у місто звозять 2 великі автобуси, 20 автівок, 2 спринтери та 7 «ГАЗелей».

Тим часом у місті почали крутити пропагандистські ролики із російською озвучкою.

Оперативна інформація станом на 06:00 4 березня щодо російського вторгнення

photo 2022 03 04 07 10 52 scaled

Станом на 06:20 пожежу в учбово-тренувальному корпусі Запорізької АЕС у м. Енергодар ліквідовано. Жертв та постраждалих немає.

Основні зусилля окупантів зосереджено на оточенні Києва та послабленні спротиву в заблокованих населених пунктах. Угруповання ЗС РФ вичерпали основну частину оперативних резервів та почали підготовку перекидання додаткових сил.

Ворог продовжує наступ:

  • На Поліському напрямку у смузі Козаровичи, Вишгород Фастів, Обухів, Бишів, Українка
  • На Сіверському напрямку у смузі Остер, Зазим’я, Березань, Вишеньки, зосереджуючи зусилля на напрямках Києва
  • На Слобожанському напрямку – на Новомосковськ
  • На Таврійському напрямку – на Запоріжжя, Маріуполь, Миколаїв
  • На Волинському напрямку в районах населених пунктів Поліське та Кухарі
  • В Чорному морі морське угруповання російських окупантів виведено з морських баз із завданням уражати надводні сили угруповання різнорідних сил українських ВМС.

Одночасно, противник продовжує підготовку до висадки морського десанту в районах Затока, Чорноморськ. Прикриття груп здійснює загін кораблів вогневої підтримки і ракетна катерна ударна група.

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено