Івано-Франківськ

Головне за ніч: обстріл цивільних, авіаудар в Ірпені, та успіхи ЗСУ

Основні події, що трапилися вночі проти 5-го березня 2022 в регіонах України, які відбивають навалу загарбників.

Розпочалася десята доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.

Збройними Силами України і підрозділами Сил безпеки та оборони України ведуться запеклі бої зі звільнення Українських міст від російських окупантів.

  • Санкції

Станом на 4 березня працювати в Росії чи співпрацювати з країною та її громадянами, постачати туди свою продукцію та сервіси відмовилися майже сотня компаній.

IMG 20220305 092312 735 scaled

 

  • Ядерна небезпека

Російські війська наближаються до другого за величиною ядерного об’єкту України. Про це заявила представник США в ООН Лінда Томас-Грінфілд, передає CNN. За даними “Енергоатому”, другим за величиною ядерним об’єктом України — з точки зору вироблення електроенергії — є Південноукраїнська АЕС в Миколаївській області на півдні України.

  • Вогонь по цивільних

На Київщині окупанти обстріляли автомобіль – двоє загиблих, четверо поранених

4 березня 2022 року шестеро осіб їхали на автомобілі із селища Ворзель Бучанського району Київської області.

Під час руху вони зустріли колону військової техніки окупантів, позначену літерою “V”, які відкрили по них вогонь з танкових кулеметів.

Внаслідок обстрілу загинули жінка і 17-річна дівчина. Ще четверо людей отримали осколкові поранення, серед них – дівчата 17 та 7 років.

IMG 20220305 092501 181 scaled

  • Авіаудар на Київщині

В Ірпіні ворог скинув бомбу на приватний сектор.

 

Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на 06:00 5 березня щодо російського вторгнення

photo 2022 03 04 07 10 52 scaled

Противник продовжу наступальні операції:

  • Основні зусилля окупанти зосереджували на оточенні міст Київ та Харків. Крім того, ворог має намір вийти на адміністративні кордони у Луганській та Донецькій областях та у подальшому створити сухопутний коридор з окупованим Кримом.
  • На Поліссі противник розпочав інженерні роботи з розгородження шляхів в районі Бородянки, ймовірно з метою подальшого висування у напрямку Києва. Окупаційні підрозділи було зупинено у районах Шибене та Катюжанка. У районі Димера окупант продовжує створення району оборони.
  • На Донецькому напрямку противник активно використовує мобілізаційний ресурс з ТОТ Донецької та Луганської областей у складі передових загонів ЗС РФ, які діють у напрямках на Харків та Маріуполь. Окупанти не полишають спроб виявити слабкі місця в обороні Маріуполя.
  • На Таврійському напрямку підрозділи противника зі складу 58-ї загальновійськової армії Південного воєнного округу ЗС РФ намагаються продовжити наступ у напрямку Запоріжжя, а підрозділи зі складу 20 загальновійськової армії Західного воєнного округу ЗС РФ – роблять спроби обійти Харків та рухатися у південно-західному напрямку.
  • В акваторії Чорного моря, після завершення демонстраційних дій щодо готовності до проведення висадки морського десанту в районі Одеса – Затока, у зв’язку з погіршенням погодних умов, загарбник відвів корабельне угрупування та кораблі десанту у район західніше Кримського півострова.
  • Угруповання оборони міста Київ продовжує відбиття наступу противника, нанесення ураження його наступальним угрупуванням та утримання визначених рубежів.
  • На білоруському кордоні з Україною продовжують перебувати БТГр зі складу 38 одшбр ЗС РБ. Проте, через відмову значної кількості військовослужбовців виконувати злочинні накази, триває робота щодо переконання особового складу виконувати завдання на території України.

Збройні Сили України продовжують тримати визначені рубежі на всіх напрямках, а на окремих напрямках контратакують та змушують противника відступати з втратами, порушують тилові комунікації та завдають нищівних ударів.

“На жаль про всі наші успіхи ми поки що не можемо розповісти, щоб не зірвати задумане. Але повірте, у свій час все стане відомо”, – кажуть в ЗСУ.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено