Івано-Франківськ

Інтернаціональний легіон: 3 000 американських добровольців воюватимуть за Україну

Серед охочих є й американці, які воювали в Іраку, Боснії та інших гарячих точках.

630 360 1624031812 830

Зазначається, що добровольці готові протистояти Російській Федерації у складі міжнародного батальйону, пише ПІК

Переважно це вихідці з пострадянських держав, таких як Грузія та Білорусь, повідомляє Голос Америки з посиланням на представника посольства України у Вашингтоні. 

Видання наводить приклад Метью Паркера, американського ветерана, який має за плечами 22 роки служби в Сухопутних військах ЗС США. Спочатку він та ще 12 ветеранів, з якими він служив протягом багатьох років, планували сісти на літак до Польщі, дістатися до українського кордону та приєднатись до загонів територіальної оборони.

Ситуація спростилась після того, як президент Зеленський закликав до формування міжнародного легіону, а український уряд спростив процедуру перетину кордону для людей, які хочуть допомогти обороняти країну від російської агресії.

Паркер вважає, що війна в Україні – це більш, ніж оборона однієї центральноєвропейської країни, яка зазнала неспровокованого нападу більшого сусіда. Як і багато інших добровольців, він вважає, що власні демократичні права американців будуть під загрозою, якщо Росія зможе перемогти.

Ті, з ким воюють українці, — це типові бандити, вони воюють з тими, хто не поважає міжнародне право, хто не піклується про жінок і дітей. Ми і раніше воювали з таким типом людей“, — сказав Паркер.

Нагадаємо, Президент Володимир Зеленський заявив про формування нового подрозділу – Інтернаціонального легіону територіальної оборони України, який буде комплектуватися з іноцемців, готових разом з українцями дати відсіч російськім окупантам.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено