Івано-Франківськ

На “чорному ринку” за кордоном курс гривні надто низький: як біженцям з України запобігти втратам

У Нацбанку розповіли, чи потрібно вивозити готівкову гривню за кордон.

Чому дешевшає долар і чи варто його купувати

У Національному банку рекомендують українцям не вивозити закордон готівкову гривню, оскільки зараз її курс у тамтешніх обмінниках сильно занижений, повідомляє Нацбанк у Фейсбуці, пише ПІК.

 “Під час війни значна частина українців була вимушена залишити свої домівки та рятуватися в сусідніх країнах. Маючи з собою готівкову гривню, громадяни зіткнулися з неможливістю обміняти її на валюту або вимушені здійснювати такий обмін майже за безцінь”, – визнають у Нацбанку.

Національний банк вже працює над вирішенням цієї проблеми із центральними банками сусідніх країн. Але це займе час.

“Отже, якщо ви ще не перетнули кордон, рекомендуємо поповнити свій банківський рахунок в Україні і безпечно використовувати за кордоном свою платіжну картку. Тоді курс конвертації буде набагато кращим за курс “чорного ринку”, – наголошує заступник Голови Національного банку України Олексій Шабан.

За таких умов, перебуваючи за кордоном, українці зможуть безготівково сплачувати за товари та послуги за допомогою платіжних карток, емітованих українськими банками, а також знімати необхідні суми готівкою в іноземній валюті країни перебування.

Конвертація за такими операціями відбуватиметься за курсом, установленим українським банком-емітентом (а не курсом готівкового обміну).

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено