Івано-Франківськ

ООН заборонила співробітникам називати дії РФ в Україні “війною” чи “вторгненням”

Прокоментував новину про цензуру в ООН Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

original 1 scaled

Організація Об’єднаних Націй заборонила своїм співробітникам використовувати слова “війна” або “вторгнення” для опису дій Росії в Україні.

Про це повідомляє “Європейська правда“, пише ПІК.

“Співробітникам ООН надіслали листа, у якому рекомендується називати війну “конфліктом” або “військовим наступом” – незважаючи на те, що сотні мирних жителів було вбито, а два мільйони українців стали біженцями у результаті російського вторгнення”, – йдеться у повідомленні..

Крім того, співробітникам ООН заборонили використовувати український прапор в особистих або офіційних облікових записах у соціальних мережах або на веб-сайтах.

“[Використовуйте] “конфлікт” чи “військовий наступ”, а не “війна” чи “вторгнення”, коли йдеться про ситуацію в Україні. Не додавайте український прапор у особисті або офіційні акаунти в соціальних мережах або на веб-сайти”, – йдеться у листі до співробітників.

Згідно з електронним листом, така політика спрямована на уникнення “репутаційного ризику”.

Прокоментував новину про цензуру в ООН Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, передає ПІК.

“Важко повірити, що ООН могла фактично запровадити таку саму цензуру, яку Кремль запроваджує зараз усередині Росії, заборонивши використання слів «війна» та «вторгнення» серед співробітників ООН. Я закликаю ООН оперативно спростовувати такі повідомлення, якщо вони помилкові. На карту поставлена ​​репутація ООН”, – написав Кулеба.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено