Івано-Франківськ

На Прикарпатті почали збір свідчень постраждалих та очевидців російських злочинів

Івано-Франківська обласна організація “Молода Просвіта” документує злочини Росії проти цивільного населення України, щоб відновити правосуддя.

60919085 401

На Прикарпатті почали збір свідчень постраждалих та очевидців російських злочинів. Опитують насамперед людей, які прибули з інших населених пунктів України на Прикарпаття. Документатори також збирають фото та відеоматеріали, на яких видно наслідки чи самі моменти ракетних ударів по населених пунктах, обстріли людей, навчальних закладів, лікарень, житлових масивів.

“Ми документуємо злочини ще з 2014 року, коли почалась окупація сходу України. Вже тоді було зрозуміло, що це не конфлікт регіонального масштабу, а війна росії проти України. 24 лютого ми зіштовхнулись зі ще більшим, давно не баченим проявом зла з боку агресора. Люди, які постраждали, мають бути почутими та заслуговують на правосуддя”, – розповіла керівниця “Молодої Просвіти Прикарпаття” Євгенія Бардяк.

  • Очевидців й постраждалих, які готові дати свідчення, просять заповнити анкету https://forms.gle/3nLw7pu7tYMgA2J68.
  • Далі їх свідчення будуть записувати документатори й передадуть прокурору Міжнародного кримінального суду у Гаазі Каріму Хану та іншим інституціям для здійснення правосуддя та притягнення Росії до відповідальності.
  • Також їх може бути використано за згодою респондентів для широкого міжнародного висвітлення правдивих подій в Україні.

Персональні дані та свідчення всіх опитаних будуть захищені. Доступ до наданої інформації матиме обмежене коло осіб. Також організація продовжує приймати заявки від людей, які готові документувати злочини. Щоб приєднатись до збору свідчень, необхідно заповнити анкету за посиланням https://forms.gle/UCKic1uGbUpkQ42c8.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено