Івано-Франківськ

Російські окупанти зруйнували 28 духовних споруд

Російське вторгнення несе руйнування церквам, мечетям, синагогам і релігійним освітнім закладам у різних регіонах України.

В Україні через дії російського окупанта постраждали вже щонайменше 28 споруд духовного значення (не враховуючи прилеглих будівель) у щонайменше шести областях України: Київській, Донецькій, Житомирській, Луганській, Харківській та Чернігівській. Переважна більшість із них ‒ православні храми.

Про це повідомляє ПІК з посиланням на Державну службу України з етнополітики та свободи совісті.

14 березня на територію Української євангельської теологічної семінарії (УЄТС) у місті Київ прилетіли російські снаряди, будівлі семінарії пошкодженні. УЄТС була створена у 1992.

2

12 березня зазнав руйнувань унаслідок російських обстрілів храм Православної Церкви України в місті Волновасі Донецької області.

3

У ніч з 11 на 12 березня внаслідок обстрілу російськими військами селища П’ятихатки Харківської області постраждав храм Святої благовірної цариці Тамари.

4

10 березня у результаті обстрілу окупантів зруйновано храм на честь пророка Іллі та Апостола Андрія Первозванного в селі Мостище Фастівського району Київської області.

5

10 березня внаслідок чергового обстрілу Сєверодонецька російськими загарбниками частково зруйновано Христо-Різдвяний кафедральний собор.

6

9 березня вибуховою хвилею від ракетного обстрілу по Харкову були ушкоджені вікна синагоги Об’єднаної єврейської громади України. Синагога була збудована у 1913 році та була однією з найбільших у Європі в ті часи.

7

8 березня від обстрілу значно постраждав храм на честь святителя Тихона у місті Гуляйполе Пологівського району Запорізької області.

8

У ніч із 7 на 8 березня у місті Суми внаслідок авіаційного нальоту російського бомбардувальника постраждала будівля Сумської духовної семінарії Української Православної Церкви.

9

У результаті обстрілу 7 березня постраждали будівлі Єлецького Успенського монастиря в Чернігові, заснованого в 1069 році.

10

7 березня у селі Заворичі Броварського району Київської області в результаті обстрілів згоріла Георгіївська церква (збудована у 1873) Бориспільської єпархії Української Православної Церкви.

11

7 березня через бойові дії знищено 160-річний дерев’яний храм на честь Пресвятої Богородиці Української Православної Церкви у селі В’язівка Житомирської області.

12

7 березня під час авіаудару по Бишеву (Київська область) вибуховою хвилею було пошкоджено храм Покрову Пресвятої Богородиці: вибито вікна та двері. (Фото ушкоджень наразі відсутнє.)

6 березня в місті Малині на Житомирщині під час обстрілів окупантів снаряд розірвався поряд із Покровською церквою у самому центрі міста.

13

6 березня під Ірпенем (Київська область) обстріляли Храм Великомученика Георгія Побідоносця.

14

6 березня 2022 року під артилерійським обстрілом опинився Свято-Успенський монастир у селі Нікольське у Волноваському районі, Донецької області. Українська Православна Церква повідомляє про пошкодження даху та приміщення пекарні.

15

5 березня у селі Ясногородка (Київська область) під час обстрілу було пошкоджено храм Різдва Пресвятої Богородиці. Два снаряди влучили в купол, снарядом БМП було пошкоджено дзвіницю. Ушкоджено також збудований біля храму парафіяльний будинок. З великокаліберного кулемету прошито вікна та вхідні двері храму. (Фото ушкоджень наразі відсутнє.)

5 березня внаслідок обстрілу постраждав храм Вознесіння Господнього у селі Бобрик Київської області.

16

2 березня отримав пошкодження через обстріли храм на честь святих Жінок Мироносиць у місті Харків.

17

2 березня в Успенському соборі міста Харкова внаслідок обстрілу вибиті вікна та вітражі, пошкоджено церковне начиння та оздоблення.

18

2 березня зазнав ушкоджень від обстрілу міста Харкова Університетський Антоніївський храм, розташований у Харківському національному університеті імені Каразіна: вибито всі вікна, пошкоджено церковне начиння.

19

2 березня 2022 року в селищі Талаківка під Маріуполем внаслідок бойових дій було пошкоджено головний купол, дах і дзвіницю храму на честь Різдва Пресвятої Богородиці. 30 років тому ‒ у 1992 році храм був відбудований на тому ж місці, де він був зруйнований за часів радянської влади.

20

1 березня у Харкові російська ракета влучила в будівлю курії Харківсько-Запорізької дієцезії Римо-Католицької Церкви в Україні.

27

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено