Івано-Франківськ

У Херсоні відспівали героя з Івано-Франківщини Ігоря Іваниковича (ВІДЕО, ФОТО)

Відспівували прикарпатського воїна у храмі Покрови Пресвятої Богородиці. Чин похорону відбувся 15 березня.

275752651 463305008867327 7404619705831319272 n

Bez nazvanyya 7

У Херсоні, що тимчасово окупований російськими військами, відспівали вбитого загарбниками солдата з Івано-Франківської області Ігоря Іваниковича (ВІДЕО).

Чин похорону провів у вівторок, 15 березня, протоієрей Православної церкви України Сергій Чудинович, який залишається в окупації зі своїми парафіянами і продовжує проводити богослужіння, повідомляє «Новинарня», пише ПІК.

«На Херсонщині загинув солдат із Івано-Франківська Ігор Іваникович. Оскільки перевезти тіло покійного на батьківщину зараз неможливо, його батьки вирішили поховати свого сина в Херсоні. Можливо, хтось зробить стримано, щоб батьки змогли побачити сина та попрощатися з ним», – написав напередодні отець Сергій.

Ігор Іваникович – родом із Рожнятівщини на Прикарпатті.

«Моя подруга з Херсона сказала, що доглядатиме могилу Ігоря. І ви знаєте, що я подумала? Напевно, Ігор для херсонців більше герой, ніж будь-де. Він загинув, захищаючи саме їхній будинок та їхніх дітей. Не лише моя подруга доглядатиме його місце відпочинку, а кожен херсонець вважатиме це честю», – написала депутат Івано-Франківської облради Євгенія Бардяк.

Відспівували прикарпатського воїна у храмі Покрови Пресвятої Богородиці у Херсоні. Святі отці не стримували сліз, бажаючи Ігорю вічного спокою.

“Прощавай сину Божий, ти був гідним воїном. В мене чотири сини – ти врятував їх життя і життя моєї дружини. Я тобі дякую”, – сказав над гробом героя священник.

Він також додав, звертаючись у відео до батьків Ігоря – пані Світлани та пана Ярослава, які  не змогли через окупацію приїхати на похорон:

“Ми передаємо вам вітання із Херсону. Ми зробили для вашого сина усе, що могли. Дасть Бог – зустрінемось”.

А наскільки там небезпечна ситуація, отець привів такий факт:

“У похоронному катафалку уже чотири кулі”.

Як наголосила журналістка Ярослава Міщенко, що спеціалізується на релігійній тематиці, у рашистській окупації нині лишилося багато священиків.

«Ми маємо зробити все можливе, щоб вони вижили. Приєднуйтесь до онлайн-служіння парафій Української Церкви в окупації. Стежте за їхніми долями. Я думаю, що їм страшно. Навіть знаючи, що небуття немає, жити щодня очікуванням, що за тобою прийдуть, а твої рідні у заручниках – це тортури. Публічність – хоч і слабкий, але важіль захисту», – наголосила журналістка.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено