Івано-Франківськ

Воїн на протезах: як Василь Штефко боронить Україну в лавах української армії (ФОТО)

Батько Василя так само "незаконно" потрапив на фронт у Другу світову. Йому було 15 років.

276016448 275009398145479 2524219990265650604 n NOVA scaled

Василь Штефко втратив обидві ноги у 2004 році на заробітках у Росії. Повернувся додому на протезах. Але коли росіяни вдерлися до України, не зміг сидіти вдома та пішов на фронт бити ворога.

Історію простого чоловіка, який попри інвалідність мужньо боронить незалежність України, розповіли на сторінці Збройних сил України у соцмережі, повідомляє ПІК.

55-річний військовий Василь Штефко проживав у селі Кушниця на Закарпатті. На другу добу цієї війни він не зміг триматися осторонь та пішов до військкомату.

“Я не спав дві доби, коли побачив, що відбувається. Просто не зміг сидіти дома, зібрав речі й пішов у військкомат. Зізнаюся зараз перед командуванням, що збрехав там, – сказав, що в мене тільки один протез. І попросився в 128-му бригаду”, – розповів Василь.

Військовослужбовець додав, що служив у армії, вміє стріляти та водити машину.

“Люди, котрі не бачать протезів, навіть не здогадуються, що в мене немає ніг. Тут я за званням сержант, а за посадою – водій, служу в роті вогневої підтримки. Мій батько так само “незаконно” потрапив на фронт у Другу світову. Йому було 15 років, але він сказав, що має 18, і пішов воювати. Дома мене чекає дружина й 11-річна донька. Вони переживають, але й пишаються, що я захищаю країну…”, – розповів сержант.

У ЗСУ зазначали, що Василь Штефко власним прикладом показує хлопцям, що сидять у тилу, як треба боронити неньку-Україну. Саме для тих громадян, які придумують причини й аргументи, щоб довше залишатися якомога далі від фронту.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено