Івано-Франківськ

26 день війни в Україні: свавілля окупантів за ніч та відповіль від Маріуполя опівночі (ФОТО, ВІДЕО)

РФ висунула Маріуполю вимогу про капітуляцію та обстіряла ракетами житловий район Києва.

original 4 scaled

Знову обстріл Києва

26 день війни в Україні уже з першої хвилини позначився неймовірною пожежею в Києві, яку спричинив ворожий обстріл одного з районів столиці.

Перше повідомлення про інцидент поширив орієнтовно о 22.45 мер столиці Віталій Кличко  у Фейсбуці:

“Друзі! Кілька вибухів у Подільському районі столиці. Зокрема, з інформації на даний момент, деякі будинки та на території одного з торгових центрів. Рятувальники, медики і поліція вже на місці”.

Пізніше з’явилось повідомлення, що внаслідок обстрілу російськими окупантами в Подільському районі Києва за попередніми даними загинула одна людина.

Про це у Telegram повідомив Віталій Кличко.

“Рятувальники ліквідовують сильну пожежу на території одного з торгівельних центрів у Подільському районі столиці. На цей час (біля опівночі – ред.)— один загиблий”. 

Рятувальники своєю чергою повідомили:

“Встановили, що внаслідок ворожого обстрілу загорілись автомобілі на парковці та 3-4 поверхи торгового центру. Ліквідація пожежі триває. На місці задіяно 11 од. пожежної техніки та 63 чол. особового складу. Інформація щодо ймовірних загиблих та потерпілих уточнюється”.

Окупанти висунули ультиматум, Україна відкинула

e728148 gettyimages 1239306662 1

61191666 303

Російське міністерство оборони висунуло ультиматум українській владі, щоби до 5 ранку 21 березня мер Маріуполя Вадим Бойченко здав місто, а тоді російські окупанти нібито відкриють гуманітарні коридори для населення та роззброєних українських військових, повідомила Українська правда з посиланням на російське державне видання “РИА Новости

Із 10 до 12 години рашисти буцімто очікують, що з міста вийдуть українські захисники та якісь “іноземні найманці”, склавши зброю. Після цього окупанти готові запустити гуманітарний вантаж та дозволити евакуацію мирних мешканців.

Україна відкинула ультиматум РФ щодо здачі Маріуполя.

Додатково радник мера Маріуполя Петро Андрющенко у FB сказав:

 “Кажуть, росіяни пропонують мерії Маріуполя перейти на бік Росії. Дали часу до ранку сформувати відповідь. І чого так довго чекати, якщо відповідь готова заздалегідь. Х*й вам, а не Маріуполь”.

СУМИ. Приблизно в 4.30 ночі на хімічному підприємстві “Сумихімпром”, яке розташоване на околицях міста Суми, в результаті обстрілу стався витік аміаку. Радіус зони ураження складає близько 2,5 кілометра. На щастя, загрози для людей немає. Про це повідомив голова обласної військової адміністраці.

Завдання Кремля ворог не виконав

окупанти бомбили потужний завод Азовсталь у Маріуполі

За оперативною  інформацією Генерального штабу ЗСУ, станом на 24.00 – 20 березня:

Противник продовжує наносити авіаційні удари по об’єктах цивільної інфраструктури Маріуполя, зокрема, металургійному комбінату “Азовтсаль”. Веде штурмові дії на західних та східних околицях, у напрямку центральної частини міста. Успіху не має. Зазнає втрат.
На Таврійському напрямку суттєвих змін не відзначено. З метою запобігання мітингам в окупованих населених пунктах переміщено підрозділи росгвардії, які намагаються проводити каральні заходи проти мирного населення на території Херсонської та Запорізької областей.
Очікується,  що окупанти продовжать заходи, спрямовані на встановлення окупаційної влади на тимчасово підконтрольних територіях та боротьби з осередками національного спротиву.

Російська армія не виконала завдання Кремля щодо розгрому угруповань Збройних Сил України, виходу на адміністративні кордони Донецької і Луганської областей, оточення Києва та встановлення контролю над лівобережною частиною України. 

Частково ворогу вдалося досягти мети у Донецькому операційному районі та утримати сухопутний коридор у південній частині Херсонської, Запорізької та Донецької областей.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено