Івано-Франківськ

Путін мертвий – цю мрію росіян розкрив у Ізраїлі журналіст із РФ (ВІДЕО)

Проти Олександра Невзорова відкрили в Росії кримінальну справу - за те, що писав правду про обстріл пологового будинку в Маріуполі.

54 main

Відомий в Україні російський опозиційний журналіст Олександр Невзоров з допомогою друзів днями втік від путінського режиму до Ізраїлю, де виступив перед публікою. Виступ Невзорова опублікував його YouTube канал, пише ПІК.

Кажучи про нинішню ситуацію в Росії, Невзоров зазначив, що “це надовго і це страшно”.

“Мільйони людей прокидаються і тицяють пальцями у свої айфони, айпеди, дзвонять у надії, що вони побачать заголовки газет: “Путін мертвий”, – сказав він.

Зал відповів оплесками на такі слова Невзорова:

“І важливо розуміти, що, ймовірно, ніколи ще за останні принаймні 80 років світ не чекав з таким нетерпінням, з таким болем і з такою надією смерті однієї людини”.

Невзоров додав, що “ось це бажання побачити лише два слова – “Путін мертвий” – зараз… непереможне у всього цивілізованого людства”.

Нагадаємо, що Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу проти журналіста Олександра Невзорова. У його діях вбачають ознаки злочину, передбаченого п.”д” ч. 2 ст. 207.3 КК рф (публічне поширення під виглядом достовірних повідомлень завідомо неправдивої інформації про дії збройних сил РФ).

Мова про те, що Невзоров 9 березня на своїй сторінці в Instagram і 19 березня на каналі в Youtube опублікував інформацію про умисний обстріл російськими окупаційними військами пологового будинку в Маріуполі. Публікації супроводжувалися фотографіями постраждалих від обстрілу мирних громадян, що також не схвалили в СК.

Днями в Росії повідомили:

“Слідством вживаються заходи до встановлення місцезнаходження Невзорова з метою проведення з ним слідчих і процесуальних дій”.

Нагадаємо, що в Росії за так звані фейкові повідомлення про дії збройних сил підозрюваним загрожує термін позбавлення волі – від 5 до 10 років. Якщо ж “фейки” спричинять тяжкі наслідки – можуть покарати на 15 років.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено