Івано-Франківськ

Цьогорічна посівна компанія є однією з найскладніших: наголосили на сесії Франківської облради

У середу, 23 березня, відбулася позачергова сесія Івано-Франківської обласної ради.

10 bryg2

Зокрема, під час засідання розглянули питання про проведення комплексу весняно-польових робіт в умовах війни, повідомляє ПІК.

Цьогорічна посівна компанія є однією з найскладніших для нашої держави. Перед нашою областю стоїть надзвичайно важке завдання. 300 тисяч тон з гектара – цього достатньо, щоб прогодувати населення нашої області. Але цього замало, адже ми маємо допомогти й іншим регіонам України. Озимі зернові перезимували добре, очікується перше підживлення. Плануємо сіяти весь спектр зернових культур“, – розповів під час засідання очільник Департамент агропромислового розвитку Іван Андріїшин.

За його словами, на Івано-Франківщині працюють 77 осіб-підприємців, які займаються реалізацію сільськогосподарської продукції. Зокрема, нині окрім господарства вже розпочали сіяти яру пшениці та ячмінь.

10 bryg411

Хочу проінформувати, що Уряд намагається допомогти і допомагає нашим аграріям. Мова йде про постанову Уряду щодо кредитів для господарств під 0% річних. 80% застави за ці кредити гарантує держава, 20% – сільськогосподарські підприємства“, – наголосив Андріїшин.

Водночас надважливою проблемою у проведенні комплексу весняно-польових робіт є забезпеченні паливно-мастильними матеріалами.

Наразі є потреба 2 200 тон паливно-мастильних матеріалів. Але Уряд прийняв правильні, розумні рішення, що дало змогу отримати поставки усього необхідного з Європи”, – резюмував доповідач. 

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено