Івано-Франківськ

В Івано-Франківську арештували пропагандистку тоталітарного режиму

Обрали запобіжний захід 43-річній уродженці РФ за поширення та публічне використання символіки комуністичного тоталітарного режиму.

В Івано-Франківську арештували пропагандистку тоталітарного режиму. Жінка заперечувала факт розпаду Радянського Союзу і легітимність проголошення колишніми республіками незалежності.

За клопотанням прокурорів зловмисницю взяли під варту.

Про це ПІК інформує Івано-Франківська обласна прокуратура.

“Уродженка РФ з 2015 року набула громадянство України та проживала в місті Івано-Франківськ. Відтак, як з’ясувало слідство, вона упродовж 2019-2022 років адмініструвала канали в Youtube, профілі у Facebook та сторінки у ВКонтактє,  систематично поширювала, а також публічно використовувала матеріали із зображенням символіки комуністичного тоталітарного режиму. Прихильниця Радянського Союзу популяризувала ідеї його відродження та відновлення, звеличувала Леніна та Сталіна, пропагувала злочинний режим”, – йдеться у повідомленні.

Як інформують в СБУ області, 24 лютого в день початку повномасштабного нападу РФ на Україну фігурантка відправила фото ракетного обстрілу аеропорту Івано-Франківська абоненту з російським номером мобільного оператора. З ним вона вела обговорення державності, незалежності та суверенітету України, а також подій російсько-української війни.

“Під час обшуку СБУ вилучила у прихильниці СРСР крім українського, ще й паспорт громадянки російської федерації. А також техніку з доказами протиправної діяльності”, – йдеться у повідомленні.

За вказане правопорушення зловмисниці загрожує до 10 років ув’язнення.

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено