Івано-Франківськ

Троє учасників перемовин України та РФ отруєні хімічною зброєю: у Зеленського прокоментували

Перемовини відбулися у ніч з 3 на 4 березня.

Bellingcat: трьох учасників переговорів від України, в т.ч. Абрамовича, могли отруїти хімічною зброєю. Читайте на UKR.NET

Троє членів делегацій на перемовинах України та Росії відчули симптоми отруєння хімічною зброєю.

Про це повідомляє Суспільне з посиланням на британське інтернет-видання The Bellingcat.

Зазначається, що одним із постраждалих став російський олігарх Роман Абрамович, який спочатку брав участь у перемовинах. За даними журналіста The Guardian, внаслідок отруєння олігарх на кілька годин втратив зір та потрапив на лікування до Туреччини.

Водночас The Wall Street Journal повідомляє, що симптоми отруєння в Абрамовича та ще двох членів української делегації з’явилися 4 березня. Вони нібито мали сильну сльозоточивість, набряк очей та лущення шкіри. Одним із постраждалих членів української делегації був народний депутат Рустем Умєров.

Спочатку журналісти припускали, що учасників делегацій отруїли агенти російських спецслужб, які є прихильниками продовження війни. Водночас вони зауважили, що тоді Абрамович відвідував низку майданчиків: Стамбул, Львів, Київ, Москву та Біловезьку Пущу в Білорусі.

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, що наразі усі члени перемовної групи працюють у звичайному режимі.

“В інформаційному полі зараз багато інформаційних спекуляцій, різних конспірологічних версій та елементів тієї чи іншої інформаційної гри. Тому ще раз повторю – члени переговорних груп працюють сьогодні у штатних режимах”, – запевнив він.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено