Івано-Франківськ

На Прикарпатті розмістили вже понад 114 тисяч переселенців

Про це розповіла голова Івано-Франківської ОДА Світлана Онищук під час брифінгу, який відбувся у середу, 30 березня.

1522e74d 3df4 4d38 b8cd e8cabd2c9148 scaled

Очільниця Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук розповіла, що в області вже прийняли понад 114 тисяч вимушено переселених людей, зокрема на Прикарпатті розмістили 348 дітей з інтернатних установ. З них до 6 років – 173 дитини. Всі вони розміщені в санаторних закладах обласного підпорядкування, повідомляє ПІК.

«Ми активно працюємо із переселенцями. Вже понад 114 тисяч таких людей в нас розміщено. Це ті, хто офіційно зареєстровані. Але багато є людей, які є не зареєстровані.  Соціальна сфера дуже активно працює, дякую усім нашим соціальним працівникам. З перших днів ми створили координаційний штаб по розміщенню тимчасово переміщених осіб. Сьогодні дуже потрібна допомога переселенцям, ми відкриті для всіх”, – сказала очільниця ОВА Світлана Онищук.

Онищук нагадала, що в області передбачені заклади, які приймають людей транзитом (після 19:00).

“Таких в нас є 31 заклад. Одноразово ми можемо розмістити 1300 людей. Якщо про місто Івано-Франківськ, тут є таких чотири заклади (350 людей)”, – інформує Онищук.

В ОВА додають, що на сьогодні в області є ще понад 18 тисяч ліжко-місць для переселенців.

fc0ea33e 2ec0 43ff 8e79 670572ff6520 scaled

Начальник поліції Івано-Франківської області Сергій Безпалько повідомив про те, що поліцейські стежать за порядком.

«Підрозділи поліції та МВС забезпечують правопорядок і досить непогано роблять свою роботу. Блокпости контролюють рух, проводиться перевірка осіб, які прибувають з місць бойових дій. В цьому випадку є деякі питання. Всі особи перевіряються.  Щодо мародерства, оперативна обстановка є контрольована і підрозділи поліції готові до виконання своїх завдань», – сказав Безпалько. 

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено