Івано-Франківськ

Надійний тил: як у Надвірній працює потужний волонтерський рух в час війни (ВІДЕО)

Надвірнянська громад з перших днів війни робить свій вклад у спільну перемогу над російським агресором.

У місті Надвірна на Прикарпатті при Центрі надання адміністративних послуг розгорнули великий волонтерський штаб. Сюди небайдужі жителі громади приносять продукти та необхідні речі, а також надходить допомога з-за кордону. Зокрема, нещодавно доставили гуманітарні вантажі з міста Трієста (Італія), інформує ПІК.

“Авто з допомогою оформили дуже швидко, за спрощеною системою перетину кордону. Видно, держава робить все можливе для допомоги всім, хто її потребує”, – зазначають волонтери.

Наприклад, Катерина переїхала разом із сім’єю на Надвірнянщину з Ірпеня.

“В мене чоловік на інвалідному візку. У нас немає змоги навіть у бомбосховище спуститися. Приходимо сюди за допомогою. Дякуємо, що вона є”, – розповідає жінка.

У волонтерському штабі всю гуманітарну допомогу сортують та видають людям по акту: в якому вказано кількість та перелік продуктів та речей.

“За день в середньому за допомогою приходять 100 людей-переселенців. Також волонтери доставляють необхідне біженцям, які проживають у школах, садочках, Будинках культури громади, і звичайно, українським захисникам”, – кажуть у штабі.

Окрім того, по вулиці Мазепи, 57 розгорнули гуманітарний ХАБ. Волонтери сортують тут чоловічий, жіночий, дитячий одяг, а також взуття.

“Переселенці приходять, вибирають собі потрібний одяг, після чого заповнюють бланк, у якому вказують, перелік речей, які вони взяли, а також звідки прибули, місце тимчасового проживання та номер телефону”, – додають надвірнянці.

Голова Надвірнянської територіальної громади Зіновій Андрійович відзначає, що місяць війни показав усьому світу, що Україна здатна боротися та відстоювати свої кордони. Очільник Надвірної дякує кожному мешканцю, підприємцю, промисловцю, волонтеру, які згуртувалися та стали надійним тилом в цей непростий для України час.

“Кожен житель Надвірнянської територіальної громади робить неймовірний вклад у нашу спільну перемогу. Все буде Україна! Слава Україні! Дякую Богу, що я не москаль”, – каже Зіновій Андрійович.

Переглядайте цей відеоролик, щоб побачити як усе відбувається наживо.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено