Івано-Франківськ

Від опромінення в зоні Чорнобиля помер перший окупант

Росіяни копали окопи у Рудому лісі, який є найбільш радіоактивною ділянкою за межами 4 енергоблоку ЧАЄС,

image 2

Зафіксовано першу смерть російського солдата від променевої хвороби. Ще 73 – перебувають в білоруському шпиталі у важкому стані, повідомляє Zaxid.net, пише ПІК.

Російські військові, які тримали в окупації Чорнобильську АЕС, а також копали окопи в радіоактивному Рудому лісі, отримали чималу дозу радіації. Після цього їх масово почали шпиталізовувати у гомельський центр радіаційної медицини.

«Згідно з опублікованими Військово-медичною службою РФ даними, зафіксовано першу смерть військовослужбовця РФ у Чорнобилі від променевої хвороби. Ще 26 людей госпіталізовано та 73 у важкому стані відправлено до госпіталів для вимушеного відновлення», – повідомляє Ukrnews.

Видання додає, що для захоплення ЧАЕС Росії були потрібні не лише військові, а й фізики-ядерники, фахівці, які б пояснили про небезпеку і допомогли уникнути опромінення. Не враховувавши небезпеки, російська армія отримала великі дози радіаційного опромінення.

30 березня на білоруському телеграм-каналі «Беларускі Гаюн» повідомили, що до Республіканського науково-практичного центру радіаційної медицини та екології людини в Гомелі масово привозять російських солдатів.

Цю інформацію підтвердив і Генштаб ЗСУ:

«Розміщено нібито “поранених” військовослужбовців збройних сил Російської Федерації, які отримали значні дози опромінення під час перебування у Чорнобильській зоні відчуження».

Нагадаємо, 24 лютого, у перший день війни, російські військові увійшли на територію Чорнобильської АЕС. А 28 березня стало відомо, що поблизу зони відчуження ЧАЕС російські війська привезли десятки тонн артилерійських снарядів. 1 квітня підрозділ окупаційних військ покинув Чорнобильську АЕС, захопивши в полон українських нацгвардійців.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено