Івано-Франківськ

39 доба війни в Україні: злочини та втрати російських окупантів за ніч

Розпочалася тридцять дев'ята доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.

ПІК зібрала кілька злочинів та втрат російського окупанта станом на ранок 3-го квітня 2022. 

232837 voroza

Повітряні сили ЗСУ вразили 8 повітряних цілей

Ударна авіація під прикриттям винищувачів продовжила завдавати ракетно-бомбових ударів по скупченню військ, колонах техніки, логістичних центрах та живій силі окупантів. Про це розповів спікер командування ПС ЗСУ Юрій Ігнат.

Командування ПС ЗСУ повідомляє, що 2 квітня було знищено вісім повітряних цілей: два літаки (попередньо винищувачі-бомбардувальники Су-34); один вертоліт; один БпЛА (ОТР); чотири крилаті ракети.

Також у ПС ЗСУ додають, що ударна авіація під прикриттям винищувачів продовжує завдавати ракетно-бомбових ударів по скупченню військ, колонах техніки, логістичних центрах та живій силі окупантів.

2825bac9123e1cb71fbe8f2aa31d0f26 1643742048 extra large scaled

Джонсон хоче озброїти Україну для оборони Одеси

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон хоче постачати свою зброю, щоб захистити Одесу і зірвати плани агресора-Путіна на південь України. Про це повідомляє The Times.

За інформацією джерела, влада Великої Британії наполягає на тому, щоб озброїти Україну протикорабельними ракетами, які потоплять російські військові кораблі. Це також унеможливить обстріли прибережних міст з моря.

Борис Джонсон заявив міністрам, що хоче постачати зброю, щоб запобігти просуванню росіян на Одесу“, – йдеться у матеріалі. Додамо, що британські протитанкові ракети вже були використані при захисті столиці України Києва.

225187 vidkriti dzherela 960x380 0 scaled

На Луганщині відновили нормальний режим газопостачання

У Луганській області локалізували ділянку пошкодженого магістрального газопроводу та відновили нормальний режим газопостачання для понад 100 тис. мешканців. Про це повідомляє офіційний Facebook-профіль Оператора ГТС України.

“Фахівці Оператора ГТС України локалізували ділянку пошкодженого магістрального газопроводу у Луганській області та відновили нормальний режим газопостачання для понад 100 тис. мешканців Луганщини. Газопровід було пошкоджено ворожим обстрілом 1 квітня. Через це декілька газорозподільних станцій були повністю зупинені. Ще низка населених пунктів отримували газ за тимчасовою схемою “з балону“, – йдеться у заяві.

Відзначається, що ситуація з газопостачанням мешканців Луганщини через бойові залишається складною.

У Херсоні та Харкові лунають вибухи

Про це повідомили у застосунку “єТривога”. Інформація про вибухи з’явилась у Херсоні о 01:07. Про вибухи в Харкові стало відомо о 01:13. Детальної інформації про ситуацію в містах – поки немає. 

Окрім того, вранці 3-го квітня в місті Одесі пролунали вибухи.

233516 photo5350599927723571509 960x380 0 scaled

На розмінування Київщини знадобиться не менше 10 днів

Голова гуманітарного штабу Київщини Олексій Кулеба заявив, що на розмінування області знадобиться не менше 10 днів. Про це повідомляє Кулеба у своєму Telegram-каналі. За словами Кулеби, під час комендантської години, яка вводиться до 6:00 вівторка, 5 квітня, фахівці оцінять обсяг робіт.

Не менше 10 днів на розмінування! По всіх звільнених від окупантів населених пунктах до 6:00 вівторка, 5 квітня, вводиться комендантська година. Робиться це для того, аби фахівці змогли оцінити обсяг робіт, навести там лад. Після цього процес розмінування і відновлення інфраструктури зможе прийняти плановий характер. Ми всі хочемо повернутися додому. Проте звільнені від окупантів території Київщини – досі небезпечні. Бережіть своє життя“, – сказав голова гуманітарного штабу Київщини Олексій Кулеба.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено