Івано-Франківськ

Терор росіян у Бородянці: який вигляд має селище після звірств окупантів (ФОТО)

На Київщині наразі найгіршу ситуацію щодо людських жертв виявили в Бородянці.

22186c3d1f0f789ddb35fe8529927d21 scaled

Українські військові звільнили населені пункти Київської області від російських окупантів, але побачене там шокувало увесь світ – путінські армійці знущалися з людей і тварин, катували їх, вбивали й ґвалтували, обкрадали й спалювали будинки мирних громадян. Останніми днями у всіх перед очима кадри жахіть із Бучі, але генпрокурорка Ірина Венедіктова попереджає, що найгірша ситуація на Київщині в Бородянці.

ТСН.ua зібрав усе, що відомо про ситуацію в Бородянці, яка стала ще одним символом злочинів військ РФ проти українців, передає ПІК.

ea18a69e87c5c26f83086b6228de09e3 scaled

З чого все почалося

Бородянка, де до війни проживало близько 15 тисяч людей,  була захоплена росіянами фактично від перших днів війни. Вже 26 лютого 2022 року окупанти обстріляли приватне обійстя, вбивши трьох людей.

За кілька днів обстріли поновилися, а Бородянкою проїхала ворожа техніка. Окупанти рівняли селище міського типу із землею, завдаючи ударів із різноманітного озброєння, скидаючи бомби на житлові будинки.

Доки українські військові билися із російськими загарбниками, мирні мешканці, яким не вдалося виїхати, жили в окупації Росії, переживаючи голод і терор ворог. На щастя, 2 квітня під тиском українських військ російські загарбники покинули Бородянку, лишивши після себе чимало невинних жертв.

2f3e795439c0dbeec9d47fb3de098a79 scaled

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова, своєю чергою, повідомила, що у Київській області найгірша ситуація щодо масових вбивств, які вчинили російські військові, саме у Бородянці. Скільки саме людей там було вбито, Венедіктова не повідомила, але зазначила, що “там є про що говорити”.

В.о. голови Бородянської селищної ради Георгій Єрко розповів “Обозревателю”, що у Бородянці російські окупанти відкривали вогонь по всіх, хто намагався розібрати завали зруйнованих багатоповерхівок та врятувати тих, хто був там заблокований. За його словами, від перших днів окупанти розстрілювали мирних мешканців і житлові будинки, попри те, що по них ніхто не відкривав вогню.

Єрко додав, що подальші спроби евакуювати мирних жителів провалилися, окупанти не давали ані гучномовців, ані можливості ходити вулицею. Також у Бородянці до 10 днів не було зв’язку. 

Окупанти, з його слів, стріляли по людях не лише з автоматів, а й із важкого озброєння, скидали авіабомби на багатоповерхівки, коли там були люди.

Своєю історією пережитих жахіть поділилося літнє подружжя із Бородянки, яке провело 8 днів у ямі в підвалі свого будинку у той час, як росіяни кілька днів стріляли на вулиці, просто перед їхнім будинком. Зіна та Микола терпіли голод і терор окупантів. Жінка пригадує, як на власні очі бачила, як російські солдати катували їхнього сусіда.

“Вони змусили його тримати каміння на відстані витягнутої руки і змушували під погрозою зброї згинати ноги, не зупиняючись. Якщо він не міг цього зробити, вони казали, що вони прострілять йому ноги“, – розповідає жінка.

Чоловік із дружиною 8 днів провели у ямі в підвалі свого будинку / © Philippe de Poulpiquet

Окупанти понад місяць руйнували селище. Нині Бородянка перетворилася на майже суцільну руїну.

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено