Івано-Франківськ

Франківська єпархія УПЦ МП поскаржилася Зеленському на Марцінківа

Конфлікт виник через те, що мер Франківська заявив про бажання церкви на Чорновола перейти до ПЦУ.

Франківська єпархія УПЦ МП поскаржилася Зеленському на Марцінківа

Івано-Франківська єпархія УПЦ Московського патріархату звернулася до президента України Володимира Зеленського зі скаргами на дії місцевої влади, зокрема, мера Франківська Руслана Марцінківа. Про це йдеться на сайті єпархії, пише ПІК.

“Інформуємо Вас, що наша Івано-Франківська єпархія УПЦ зазнає постійних безпідставних та безпрецендентних утисків з боку місцевої влади! Тиску та погрозам піддаються священики і віряни. На даний час всі храми та монастирі єпархії, окрім кафедрального собору Різдва Христового м. Івано-Франківська, є примусово зачиненими та опечатаними”, – йдеться у зверненні.

Єпархія спростувала нещодавню заяву міського голови про перехід громади кафедрального собору Різдва Христового до юрисдикції ПЦУ.

4 квітня 2022 року міський голова Івано-Франківська п. Руслан Марцінків у прямому ефірі о 08.16 год. звернувся до містян з фейковою новиною про начебто «добровільну» зміну релігійною громадою собору Різдва Христового конфесійної приналежності  та закликав (!) містян допомогти громаді перейти до іншої  конфесії, а саме ПЦУ.

“Офіційно заявляємо та наголошуємо – ні духовенство, ні громада собору не приймали такого рішення та не зверталися до міського голови з таким питанням, про що він зазначає у своїй заяві”, – додають у УПЦ МП.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено