Івано-Франківськ

У Франківську запустили безкоштовні ініціативи для переселенців

Організовує заходи «Нова Енергія».

Франківські волонтери з наукового містечка «Нова Енергія»  запустили безкоштовні ініціативи для внутрішньо переміщених людей. З перших днів повномасштабного вторгнення росії в Україну  вже понад 500 осіб відвідали соціальні екскурсії в науковому музеї та інтерактивне Tesla Energy Show. Екскурсії проводять щодня о 15:00.

«У «Новій Енергії» ми організували великий хаб допомоги та підтримки для біженців, де ми приймаємо та відправляємо гуманітарну допомогу у «гарячі точки», проводимо безкоштовні заходи для дітей і дорослих-переселенців. Діти та підлітки можуть досліджувати, навчатися, а найменші – гратися у  дитячій кімнаті. Школярі із зони бойових дій, які зараз не мають можливості підключитися до навчання, можуть свої онлайн-уроки проходити тут, на технічній базі школи при науковому містечку. Попереду багато планів щодо літніх наукових таборів, великодніх майстер-класів та запуску робототехніки й ІТ для дітей і підлітків»,розповідає співзасновниця  наукового містечка Ірина Дарвай.

Також з 5 квітня в «Новій Енергії» стартували тижні психологічного відновлення для внутрішньо переміщених людей. Щодня проходять арт-терапевтичні заняття для дорослих і старших підлітків для відновлення внутрішньої опори і сил. Викладачка-психотерапевтка є часто запрошеною спеціалісткою соціальних проєктів і експерткою-психологинею телевізійних програм. Має 12 років психотерапевтичної практики. Працює із людьми з травматичним досвідом, а також з особами, які пережили різні види насилля. Додамо, що психологині також довелося покинути свій дім через війну. Щоб записатися, потрібно заповнити форму: https://cutt.ly/nFs3ZQE.

    «У війну особливо важлива підтримка партнерів. Хочемо подякувати проєкту «Україна-Норвегія», який переорієнтувався з навчального в гуманітарний і надає всебічну підтримку переселенцям. Надійний партнер, з яким багато років поспіль ми навчали ветеранів АТО/ООС підприємництву, під час війни ми пліч-о-пліч продовжуємо робити хороші справи для українців зі Сходу та Півдня. Також велика подяка Bendukidze Free Market Center. До війни ми навчали спільно освітян економіці, а зараз працюємо з дітами-сиротами, головний напрям співпраці тепер edutainment та адаптація дітей та підлітків до нових умов життя», – додає Ірина Дарвай.

Наша найсмачніша ініціатива – це випічка домашнього хліба та булочок, пирогів, якими пригощаємо переселенців, що проживають на території ІФНТУНГ.

Соціальні екскурсії та шоу: щодня, початок о 15:00. Тривалість: 2 год.
Навчання школярів онлайн: пн-пт з 10:00 до 14:00

Дитяча кімната: пн-пт з 10:00 до 17:00.

Курси робототехніки та ІТ для дітей: пʼятниця, субота

Локація: м. Івано-Франківськ, вул. Карпатська, 15
Тел. адміністратора: 097 95 95 900
Обов’язкова реєстрація: https://forms.gle/gWTsJSYrX19L4MR8A

Участь безкоштовна.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено