Івано-Франківськ

До Франківська надійшла допомога з Німеччини: для важкохворих (ФОТО)

Івано-Франківський обласний клінічний центр паліативної допомоги отримав функціональні ліжка, перев’язувальні матеріали, монітори для пацієнтів, продукти та багато іншого.

dopomona nimechchina 3 scaled

Івано-Франківському обласному клінічному центру паліативної допомоги німецькі медики надали підтримку. Про це повідомив директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ігор Дмитренко, пише ПІК.

“Лікарі, волонтери, представники влади та бізнесу і просто небайдужі жителі різних країн світу надають допомогу нашій державі і надсилають вантажі з харчами, медикаментами, засобами гігієни та навіть медичним обладнанням. Так, Івано-Франківському обласному клінічному центру паліативної допомоги надійшла підтримка з Німеччини від Людгера Прінца – керівника Йоганнес-госпісу та Андреаса Штелі – голови Академії з паліативної допомоги при Йоганнес-госпісі у м. Мюнстер”, – йдеться у повідомленні.

За словами керівниці обласного госпісу Ірини Слугоцької, це вже не перша поставка гуманітарної допомоги від німецьких колег для їхнього закладу. Адже між госпісами Івано-Франківська та Мюнстера склалися хороші партнерські відносини ще з 2017 року.

Йоганес-госпіс неодноразово надавав та організовував транспортування в Україну функціональних ліжок у мирний час і продовжує допомагати й під час війни з російським агресором.

62514fec48182117511031 scaled

“Цього разу Івано-Франківський обласний клінічний центр паліативної допомоги отримав не тільки функціональні ліжка, а й ролл-матраци, постільні комплекти, перев’язувальні матеріали, памперси для дітей та дорослих, інфузомат, монітори для пацієнтів, продукти харчування та багато іншого”, – зазначає Ірина Слугоцька.

Кошти для цієї допомоги оперативно збирало і Об’єднання Госпісної та Паліативної допомоги у Німеччині.

Варто зазначити, що крім гуманітарної допомоги партнерство включає й кілька освітніх проєктів, передбачених на навчання з паліативної допомоги та обмін сестринським персоналом між Мюнстером та Івано-Франківськом.

Читайте також: 

Коронавірус на Прикарпатті: в яких районах фіксують нові випадки

Уряд ввиділив перший мільярд гривень на відбудову звільнених від російських військ територій

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено