Івано-Франківськ

Контррозвідка СБУ затримала агента російських спецслужб, який зробив в Україні серйозну кар’єру

Агент працював у Адміністрації колишнього президента та інших державних структурах. Тож зрадник мав змогу передавати ворогу дійсно важливу інформацію.

e0dcf36407aa280e9ae7d8ddfa12b1bb

Він зізнається, що з 2014 року працював на Головне управління Генштабу Збройних сил РФ. Був завербований ворожими спецслужбами після того, як утік з Донеччини до Білгорода, пише ПІК з посиланням на СБУ.

Російські куратори обрали йому псевдонім «Регін» і поставили завдання – здобути секретну інформацію державного рівня.

“Для цього навіть допомагали робити кар’єру в українських органах влади. Зокрема, цей агент працював у суді, згодом в одному з Департаментів Адміністрації колишнього президента, а після того служив у війську. Ворожі спецслужби також оплачували йому навчання і поїздки за кордон”, – йдеться у повідомленні.

Окрім таємної інформації, зрадник збирав компрометуючі дані про посадовців різного рівня та їхніх родичів. Це мало стати важелями для їх подальшого вербування російськими спецслужбами.

З початком широкомасштабного вторгнення в Україну російська розвідка поставила перед агентом нові завдання: збирати інформацію про силові структури, відомості про новітні зразки зброї та військової техніки тощо.

У ході розробленої спецоперації співробітники Харківського управління СБУ перехопили канал зв’язку агента, встановили місце його перебування та схопили зрадника на Донеччині.

“Під час допиту агент детально розповів про те, які вказівки він отримував від ворога, надав інформацію про осіб, що цікавили росіян, а також персональні дані відомих йому членів агентурної мережі РФ в Україні, – додають у повідомленні.

Наразі з ним проводяться відповідні заходи для встановлення всього ланцюжка державних зрадників і колаборантів, які працюють на ворога.

Агенту загрожує довічне позбавлення волі.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено