Івано-Франківськ

І назвали дівчинку з Дніпра Роксоланою: подія у Рогатині (ФОТО)

З 24 лютого рідний дідусь дитини – у лавах ЗСУ, береже спокій кожного українця.

e083be2a1c9a231 scaled

У Рогатині, в церкві Різдва Пресвятої Богородиці о.Дмитро здійснив у неділю, 10 квітня, Таїнство Хрещення. Тримісячна дівчинка з Дніпра отримала притаманне Опіллю ім’я – Роксолана, повідомляють на сайті Рогатинської міськради, пише ПІК.

“Ще кілька тижнів тому вона з мамою не знала чи побачить новий день. Рідний регіон був в епіцентрі бойових дій. До того ж з 24 лютого рідний дідусь дитини – у лавах ЗСУ, береже спокій кожного українця. Але це не єдині випробування, які випали на долю мами і крихітки… Далі було ще важче – невідомість, страх і складна дорога на Рогатинщину”, – хвилююче розповідають про долю родини Роксоланки.

Де ж перебуває зараз дівчинка з мамою?

“Тут, у будинку сім’ї Кічулів, минулого тижня Роксоланка з мамою нарешті знайшли прихисток. Повернувся мирний дитячий сон, з’явилося багато друзів-волонтерів. Але було одне «але». Через війну дівчинку не вдалося охрестити. Тож допомогли у цьому небайдужі рогатинці”, – йдеться у дописі.

 

Ім’я для нашої героїні обрали невипадкове – Роксолана, на знак вдячності до міста і людей, які оточили її турботою у цей важкий час. І навіть хрещену дитина  тепер має з Рогатина. Нею стала волонтерка Тетяна Стефурак, яка мов рідна, допомагала евакуйованій сім’ї з перших днів.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено