Івано-Франківськ

Відійшов у засвіти голова Долинської станичної управи ОУН-УПА

14 квітня 2022 село Тяпче і вся Долинська громада прощається із борцем за волю України, головою Долинської станичної управи ОУН-УПА

FB IMG 1649927500258

Про це повідомили на сайті Долинської міської ради.

Юрій Долішній народився він 15 травня 1929 року в с. Тяпче в багатодітній селянській родині. В 1962 році був арештований і засуджений на 5 років таборів в Караганді. Після відбуття покарання повернувся додому. Працював в нафтогазовидобувному комплексі краю.

Реабілітований за відсутність складу злочину 22 травня 1992 року Верховним судом Казахської республіки.

Упродовж останнього десятиліття Юрій Долішній був незмінним головою Долинської станичної управи ОУН-УПА.

Один з ініціаторів і натхненників щорічної патріотичної акції Яворина, активно організовував поїздки учасників ОУН-УПА до визначних місць повстанської боротьби і слави, досліджував маловідомі сторінки рідної історії. Автор 19 книг поезії, прози, історичних розвідок, сотень публікацій в періодичній пресі.

“У нього була одна мрія: щоб прийдешні покоління добудовували й зберігали ту Україну, за яку він боровся все життя. Він за неї завжди вболівав, та особливо важко переживав останні події… Відійшов у Божі засвіти 12 квітня цього року. Щирі співчуття рідним і близьким… Царство Небесне і вічний спомин Борцеві!, – повідомили у міськраді.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено