Івано-Франківськ

На затонулій “Москві” могли бути ядерні боєголовки – експерт

Ввечері 14 квітня міноборони РФ визнало, що ракетний крейсер «Москва» все-таки пішов на дно.

raketnyj krejser moskva large scaled

На борту російського ракетного крейсера «Москва», який затонув увечері 14 квітня в Чорному морі в результаті отриманих пошкоджень, могли перебувати ядерні головні бойові частини для протикорабельних ракет.

Про це написав керівник проєкту в Інституті чорноморських стратегічних досліджень Андрій Клименко у своєму Facebook.

«Фахівці кажуть, що за штатом на борту ркр «Москва» є 2 ядерні боєголовки до крилатих ракет (можливо для багатьох це новина, але так і є, це корабель – носій ядерної зброї). Де ці боєголовки? Де вони були під час вибуху боєзапасу? Де точка на карті? Координати? – Це компетенції РБ ООН, МАГАТЕ… До цього негайно повинні приєднатися прибережні держави Чорного моря – Туреччина, Румунія, Болгарія, Грузія» – написав він.

1 moskva scaled

Як вже повідомлялося, ввечері 13 квітня було завдано ракетний удар по російському крейсеру «Москва», який брав участь у захопленні острова Зміїний. Після удару на кораблі здетонував боєкомплект і почалася пожежа. Удар по крейсеру завдали українськими протикорабельними ракетами РК-360МЦ «Нептун».

Попри всі спроби російських окупантів врятувати корабель, ввечері 14 квітня міноборони РФ визнало, що ракетний крейсер «Москва» все-таки пішов на дно.

278358299 295111699468582 1609478520732294033 n11

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено