Івано-Франківськ

Стало відомо, чи можна ще перетинати кордон за українським паспортом

Українцям радять враховувати різні ситуації та все ж мати з собою закордонний паспорт.

Стало відомо, чи можна ще перетинати кордон за українським паспортом

Стало відомо, що можливість перетинання кордону громадянами України за внутрішніми паспортами продовжили. Це стосується всіх українців, не залежно від областей, з яких вони прямують. Про це повідомляє Державна прикордонна служба України, пише ПІК.

“Таке рішення прийнято зважаючи на ситуацію, що складається на території України під час воєнного стану, коли люди не можуть швидко і вчасно оформити паспорт громадянина України для виїзду за кордон (закордонний паспорт)”, – йдеться у повідомленні.

Виїзд за межі України дітей, які не досягли 16-річного віку, здійснюється за наявності українського паспорту або свідоцтва про народження дитини (за відсутності паспорта громадянина України).

“В окремих випадках під час перебування за кордоном може виникнути гостра необхідність наявності закордонного паспорта, що визначено законодавствами країн, де наші краяни планують перебувати, або під час поїздок між різними країнами. Тому радимо українцям можливості оформити собі закордонний паспорт ще до перетину кордону”, – додають в Держприкордонслужбі.

Нагадаємо, вчора, 18 квітня в ДПСУ повідомляли про те, що перетин кордону можливий лише за закордонним паспортом. Пізно ввечері повідомили, що все таки подовжено перетин за внутрішнім паспортом.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено