Івано-Франківськ

В Івано-Франківській ЦМКЛ вперше зробили складну операцію на серці

Вперше провели операцію РОССА.

FB IMG 1650376519136 scaled

7 квітня 2022 року вперше в Івано-Франківській ЦМКЛ провели складну операцію на серце – операцію Росса, при якій уражений аортальний клапан замінюється на власний клапан легеневої артерії пацієнта (аутографт). Замість же клапана легеневої артерії у цього ж пацієнта імплантується штучний кондуїт або гомографт.

Про це повідомляє прес-служба лікарні, пише ПІК.

“У Відділення інтервенційної кардіології, радіології та кардіохірургії звернувся 32-річний пацієнт із вродженою вадою серця. В даному випадку одностулковий аортальний клапан з часом зіпсувався і з’явилася важка аортальна недостатність, яка призвела до збільшення лівих камер серця, зниження насосної функції лівого шлуночка, задишку і погіршення якості життя в цілому”, – йдеться у повідомленні.

FB IMG 1650376521699 scaled

Пацієнту здійснено заміну аортального клапану на легеневий, на місце якого встановлено штучний кондуїт, самостійно виготовлений нашими кардіохірургами.

Операція виконана безкоштовно для чоловіка завдяки залученню коштів з місцевого та державного бюджетів, благодійної допомоги.

Операція показана для пацієнтів від 18 до 40. Лікарня планує і надалі проводити такі операції для тих осіб, що її потребують.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено