Івано-Франківськ

Байден зустрівся зі Шмигалем у Вашингтоні

Денис Шмигаль є найвищим українським посадовцем, який відвідав США з початку вторгнення Росії та на тлі її тривалого військового наступу

6cfb00d2 3abc 479a a49c 3ffbd453e10e

Президент Байден у четвер зустрівся з прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем.

Про це Байден розповів у четвер під час звернення щодо війни в Україні, повідомляє “Європейська правда”, пише ПІК.

“У нас була гарна дискусія. Він дякував американському народу за підтримку, розуміє її значення, і ми говорили про те, щоб утримати всіх разом з точки зору Європи, Європейського Союзу та інших, щоб зупинити жорстокість Путіна”, – сказав Байден.

Шмигаль має зустрітися у Вашингтоні з членами кабінету Байдена, зокрема, з міністром фінансів Джанет Єллен.

Своєю чергою сам Прем’єр-міністр України зазначив, що:

“Вдячний Президенту Сполучених Штатів Джозефу Байдену за прийом у Білому Домі та плідний діалог задля зупинення Росії. Наголосив, що для перемоги України у відстоюванні незалежності та спільних цінностей демократичного світу, потрібне подальше лідерство США у питаннях постачання зброї, розширення фінансової допомоги й посилення санкцій проти росії. Тільки так можна примусити кремль до закінчення війни!”

Також Денис Шмигаль додав, що сьогодні Президент США Джозеф Байден анонсував програму Uniting for Ukraine, яка спростить процедуру в’їзду українців до Сполучених Штатів.

Нагадаємо, США оголосили, що нададуть Україні нового пакету військової допомоги на суму $800 млн і $500 млн прямої економічної допомоги.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено