Івано-Франківськ

59 день війни в Україні: злочини та втрати окупантів за ніч

Попри перевагу у військовій техніці та озброїні, українські воїни чинять гідний спротив російським окупантам.
60941207 303

Розпочалася 59 доба героїчного протистояння українського народу російському воєнному вторгненню. ПІК зібрала інформацію про злочини та втрати російського окупанта станом на ранок 23 квітня.

Окупанти захопили два села

За останню добу на фронті дещо змінилася ситуація у Запорізькому та Ізюмському напрямках. Про це сказав радник керівника Офісу Президента Олексій Арестович, передають Українськi Новини.

“(Ситуація за останню добу) трошки змінилася. Вдалося російським військам трохи просунутися на Запорізькому напрямку, буквально на пару кілометрів, і трохи на Ізюмському”, – сказав Арестович.

За його словами, російські війська взяли село Лозове у Харківській області та ще одне невелике село на Гуляйполівському напрямку. При цьому Арестович зазначив, що це “кілометрові бої”, які не відповідають заявленим Росією цілям операції, тим більше для 5-6 днів її розвитку.

Ще одне поховання неподалік Маріуполя

156018 1 large

Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко вчора увечері виклав на своїй сторінці у Фейсбуці нову інформацію про поховання маріупольців:

“Ми разом з Радіо Свобода знайшли другий могильник. Тепер в Лівобережному районі і трохи менший.
Менший, аніж в Мангуші, але не менший в нелюдстві. Чесно, я досі не можу зрозуміти як це можливо. Ці масові могили, де тіла тупо в целованових мішках, навіть частини тіл в мішках – скинули грудою в траншею…”

Захисники України спалили ворожий склад

2732027

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» українські захисники продовжують стримувати агресора. Зокрема, 22 квітня російські фашистські війська здійснили 3 атаки.

Також наша артилерія наносила вогневе ураження по скупченню особового складу та техніки. В результаті чого було знищено склад з паливом та боєприпасами.

Втрати ворога склали: 130 військових та три танки.

Орки обстрілюють Криворіжжя на межі з Херсонщиною

Про ситуацію в Кривому Розі сказав голова військової адміністрації Олександр Вілкул:

” Продовжується будівництво укріплень та посилення нашої оборони. Ворог продовжує постійні обстріли населених пунктів на кордоні з Херсонською областю. Сьогодні (22 квітня) були обстріляні Велика Костромка, Мала Шестерня та низка інших. Жертв немає”.

Окупанти запускають ракети з підводних човнів

6ae0199 gettyimages 1234176315 1

Росія застосовує щонайменше чотири підводні човни для атак ракетами “Калібр” цілей на території України, повідомляє Прямий з посиланням на The Times.

Підводні човни класу Палтус здатні запускати ракети типу “Калібр” із торпедних апаратів. Ці ракети можуть летіти до цілей на відстані аж до 2500 кілометрів, тобто з Чорного моря можуть сягнути всіх українських регіонів.

Це доводять військово-морські експерти США Саттон і Піттет. Вони також вважають, що російські військові кораблі почали поводитися обережніше вздовж українського узбережжя, аби не потрапити в зону дії протикорабельних ракет ЗСУ.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено