Івано-Франківськ

Офіційним представником Зеленського в Криму стала жінка: що про неї відомо (ФОТО)

В Офісі Президента зазначили, що кадрові зміни були заплановані ще до загострення збройної агресії РФ.

582ea6eea5736

Новим Постійним представником Президента України в Автономній Республіці Крим призначено Указом Президента Тамілу Ташеву. Останніми роками вона працювала на посаді заступника Постійного представника, повідомляє Слово в Діло з посиланням на пресслужбу ОПУ, пише ПІК.

Іншим указом Зеленський звільнив з посади офіційного представника в Криму Антона Кориневича, а розпорядженням звільнив його першого заступника Дар’ю Свиридову. Президент подякував їм за роботу.

“Зеленський також привітав на посаді постійного представника президента України в АРК Тамілу Ташеву та на посаді заступника постійного представника Дениса Чистікова, які спільно з командою представництва продовжать визначений президентом курс з деокупації та реінтеграції Криму, захисту прав наших громадян із тимчасово окупованого півострова”, – зазначає Офіс Президента.

Зазначається, що кадрові зміни було заплановано ще до загострення збройної агресії РФ.

ДОВІДКОВО: Таміла Ташева народилася 1985 року в Самарканді в Узбецькій РСР у сім’ї виселених кримських татар. У 1991 році сім’я поселилася у самобуді під Сімферополем.

У грудні 2013 року Таміла Ташева брала участь у Революції гідності. Була волонтером у госпіталі Євромайдану. Взимку 2014 року Ташева і кілька активістів створили Facebook-сторінку «КримSOS». На ній висвітлювалися події, що передували анексії Криму.

Після окупації Криму Таміла Ташева збирала факти про зникнення кримських татар, зловживання щодо них та порушення прав Удостоєна ордена княгині Ольги III ступеня «за громадянську мужність, самовіддане відстоювання конституційних принципів демократії, прав і свобод людини, виявлені під час Революції Гідності, плідну громадську і волонтерську діяльність».

25 жовтня 2019 року Таміла Ташева стала лауреаткою польської премії Серджіо Вієйра ді Мелло у номінації «Особистість».

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено